PUBLICITAT

Laura Soulié es retira amb només 26 anys

  • La corredora de la FAE té altres preferències: «Si continués ho viuria com una obligació», diu
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Laura Soulié, en una competició d'aquesta temporada Foto: ANTHOLZ Vianney THIBAUT / AGENCE ZOOM

Laura Soulié es retira. Amb només 26 anys –complirà els 27 el pròxim 28 d'abril– i malgrat la seva joventut, la biatleta de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ha decidit deixar l'alta competició després de cinc temporades competint en nom de la bandera tricolor.

L'andorrana d'origen francès és conscient de la seva retirada prematura, però per les seves paraules està saturada de la responsabilitat que suposa competir amb l'elit sacrificant altres coses que amb el pas del temps s'han convertit en preferències: «“Dissabte vaig fer l'última Copa del Món de la meva carrera. Decisió que he madurat aquests últims mesos i que avui em sembla evident més que mai», va deixar clar que és irrevocable. «Fa 10 anys que vaig marxar de casa per anar a fer alt nivell i que em dedico només a això. He estat motivada fins l'última prova i sempre he gaudit. Però tinc d'altres aficions que he hagut de deixar de banda pel biatló i avui les ganes de seguir en aquest esport no són tan grans com abans», va justificar.

El sacrifici que comporta, a més, un esport de neu com és el biatló, l'ha desgastada fins el punt que va afirmar: «No puc continuar perquè ho viuria com a una obligació. La decisió és clara per a mi i la visc amb serenitat. Sense penediments i molt contenta d'haver conegut l'alt nivell que m'ha ajudat a créixer, vivint emocions de tot tipus i ensenyant-me el rigor per assolir uns objectius».

Soulié va ingressar a la FAE a l'estiu del 2009, tres anys després que ho fes el seu germà Francesc en la branca d'esquí de fons. Es tractava d'una jove de 22 anys amb un futur prometedor, avalat pel tercer lloc aconseguit en els Campionats del Món júnior del 2006 o el top-10 en la Copa d'Europa individual que havia aconseguit, quan competia per França. Amb Andorra ha estat una fixa en les Copes del Món (IBU Cup) i el mes passat va poder assaborir l'experiència d'uns Jocs Olímpics d'Hivern, el gran somni de qualsevol esportista.

Ara Soulié té tot el dret a tenir altres preferències que concedeix la vida i per acomiadar-se només va trobar paraules d'agraïment: «Vull agrair a tota la gent que m'ha seguit, animat i ajudat, ha sigut un plaer i un orgull representar el nostre país. Gràcies a l'ajuda de la FAE, el Govern, Naturlandia i Oakley Andorra. Espero haver ajudat a fer conèixer i promoure el meu esport».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT