PUBLICITAT

El Bisbat ven els terrenys de la Borda Nova a inversors russos

  • S'estudien diverses opcions, com ubicar-hi un hotel de luxe, un balneari o un parc aquàtic
  • L'operació s'ha realitzat a través d'una empresa andorrana i es va tancar fa un mes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una vaca jeu sobre els terrenys que ha adquirit recentment el grup empresarial rus, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els terrenys de Borda Nova, ubicats entre la rotonda de Prada Casadet i la de la Comella, estrenen propietat. El Bisbat d'Urgell els ha venut a una empresa andorrana però amb inversió forana, concretament de procedència russa. L'acord es va tancar fa aproximadament un mes, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC.

Feia temps ja que el Bisbat, que gestiona els terrenys a través de la Fundació Església, tenia la intenció de vendre's la parcel·la, la qual va ser una herència de Maria Mestre i Pal. Ara els nous propietaris, amb inversió russa, estudien edificar alguna mena d'atractiu turístic aprofitant que es tracta d'una zona cèntrica i ben connectada. Es parla de construir hotels de luxe, un balneari i fins i tot un parc aquàtic. Tot i que els empresaris van preferir, de moment, no avançar a aquest rotatiu què han decidit realitzar-hi finalment.

La formalització de la compravenda es va realitzar fa unes setmanes però feia ja mesos que s'estava en negociacions. De fet, i segons van explicar des de l'Autoescola Urbi les Valls, que actualment té ubicat en situació d'arrendament un camp de pràctiques de conducció per als seus alumnes, a la passada tardor des del Bisbat se'ls va comunicar que rescindien el contracte de lloguer. Això si, l'avís s'ha fet amb marge ja que els han deixat de temps fins el proper mes de setembre. A partir de llavors hauran de buscar un nou espai on instal·lar el seu camp de pràctiques de conducció. I presumptament seria quan el grup empresarial rus iniciaria les obres del complex.

També des del Comú d'Andorra la Vella, concretament el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, va explicar que la nova propietària ja ha informat al comú de l'operació duta a terme, tot i que des de la corporació no saben amb concreció què és el que hi volen ubicar. Estan a l'espera de ser informats.

HERÈNCIA DE MARIA MAESTRE PAL / Els terrenys de Borda Nova, fins ara propietat del Bisbat d'Urgell, eren de Maria Maestre Pal, que va morir el novembre del 2010 i que s'ocupava de la gestió del patrimoni familiar de Casa Molines. Al testament de la filla petita del doctor Xavier Maestre i Maria Pal va designar com a principal hereu (posseïa una vintena de llegats) el Bisbat, deixant-li immobles tant a la Seu d'Urgell com a Andorra, principalment a la capital. Entre ells, els de Borda Nova, molt a prop dels pisos socials del Jovial, que van ser una cessió en vida de Maria Maestre Pal al comú per a fer-hi habitatges destinats als joves. Com a condició per a rebre l'herència, el Bisbat havia de crear dues fundacions, una per ajudar els sacerdots jubilats i l'altra per promocionar la cultura i la religió catòlica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT