PUBLICITAT

De Pedro es compromet a acabar les obres del rec de compensació

  • Les obres del rec d'Oliana acabaran aquest any i les de Peramola començaran al mes de juny
EL PERIÒDIC
OLIANA

Periodic
Pelegrí i de Pedro amb els alcaldes de la zona i les comunitats de regants d'Oliana i Peramola, divencres Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El president de la Confederacion Hidrográfica del Ebro (CHE), Xavier de Pedro, ha confirmat que la CHE farà la seva aportació aquest any per a que finalitzin les obres del rec de compensació de Permola i Basella per la construcció del pantà de Rialb. De Pedro ha confirmat que «la CHE estudiarà i buscarà el finançament necessari per a fer aquest regadiu i per això hi ha el compromís en ferm de la CHE amb els regants». El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha dit que «en el cas d'Oliana el rec podrà entrar en funcionament aquest mes de juny i esperem que el juny del 2015 pugui entrar en funcionament el rec de Peramola i Bassella».

La xarxa de rec de Peramola-Bassella té previst regar un total de 554,94 hectàrees, de les quals 481 pertanyen a Peramola i 73,9 a Bassella. El nombre d'explotacions beneficiades és de 103. El Govern executarà la xarxa secundària fins a arribar al filtre caçapedres del hidrants i les corresponents soleres de formigó amb un import previst de 3,6 milions d'euros. Per altra banda, la Comunitat de Regants executarà des d'aquest punt fins a les parcel·les amb un import de 538.291 euros. Aquestes obres, segons ha confirmat aquest divendres Pelegrí, està previst que comencin el mes de juny i tenen un període d'execució de nou mesos i mig, pel que a mitjans del 2015 ja podrà entrar en funcionament, informa l'ACN.

Les obres del rec d'Oliana estan a la seva fase final, la Generalitat ja ha fet la part a la que es va comprometre i actualment s'estan executant la part d'obres que finança la CHE, que hi destina 1,5 milions d'euros.

El regadiu d'Oliana té una capacitat per a 214 hectàrees que donaran servei a 85 regants. De Pedro ha afirmat que «en un mes acabaran aquestes obres i ja podrà entrar en servei el reg d'Oliana». El conseller Pelegrí ha dit que amb aquests treballs «es dóna compliment a una llarga reivindicació dels municipis que des de la construcció del pantà d'Oliana que esperen el rec que se'ls va prometre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT