PUBLICITAT

Baixa el prestigi del servei de traumatologia de l'Hospital

  • Creix la desconfiança dels pacients que marxen a operar-se fora i es critica la contractació de tres metges
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una radiografia d'una intervenció a la columna vertebral d'un pacient Foto: EDUARD COMELLAS

Cada vegada són menys els pacients que volen operar-se al servei de traumatologia de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i que, per contra, opten per marxar a fer-ho fora. Fonts properes van informar a aquest rotatiu que la demanda de material necessari per fer les operacions no ha deixat de disminuir i que les operacions programades podrien haver-se reduït fins a la meitat, tot i que des del Servei d'Atenció Sanitària (SAAS) no van voler confirmar aquestes dades ja que «no es trauran conclusions fins que no acabi la temporada».

Les mateixes fonts asseguren que amb els traumatòlegs Raggio i Huertas l'Hospital havia aconseguit «qualitat assistencial» amb unes «llistes d'espera importants», i que des de que aquests van ser acomiadats el passat mes d'octubre, «aquesta qualitat només ha fet que baixar».

Per altra banda,també es critica que el SAAS hagi contractat quatre traumatòlegs per fer la feina de dos, quan un dels motius pels quals es va justificar va ser la «manca de polivalència» . El SAAS, però, per la seva banda va dir que no es tracta de quatre sinó de dues contractacions, ja que una correspon a un catedràtic al qual se li va encarregar analitzar el servei, però que ja no hi és, i l'altra substituïa una plaça vacant des de l'estiu, abans dels acomiadaments. El SAAS no va voler parlar del sou del nou cap de servei, el doctor Muñoz, que també ha estat qüestionat per ser molt elevat.

Negatives per tornar a treballar / Tot i tenir tots els papers en regla, al Doctor Huertas no l'han tornat a deixar treballar al país. A aquest rotatiu li consta que va sol·licitar el permís per treballar a pistes quatre dies després que el fessin fora de l'Hospital; hi va treballar un cap de setmana cobrint una baixa, però després no el van tornar a contractar i se li va denegar el permís de treball per a la plaça. Pel que fa al doctor Raggio, se li ha denegat el permís per exercir de professional liberal.

Fonts properes al cas es van mostrar sorpreses per aquestes decisions governamentals, i més tenint en compte que va quedar demostrat que cap dels motiu que va donar la ministra de Salut, Cristina Rodríguez, per justificar l'acomiadament, era cert. Pel que fa a la polivalència, el desacredita el fet d'haver apostat per l'especialització en la divisió de les tasques; el motiu de «perquè no volien fer guàrdies»; en el cas del Doctor Huertas tenia ja 54 anys, i per tant, no hi estava obligat, i pel fet de no tenir titulacions homologades , els dos metges ja van demostrar que si que les tenien.

Semblaria, doncs, que tota la polèmica ha desprestigiat el servei de tal manera que els pacients ja no hi confien, així doncs, com apunten des de les mateixes fonts «el canvi li haurà sortit realment car a la sanitat andorrana».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT