PUBLICITAT

Medi Ambient va retirar 3,2 tones de residus dels rius l'any passat

  • El 70% de les estacions tenen una qualitat excel·lent o bona
CLARA GARNICA
LA MASSANA

En el marc de la celebració, ahir, del Dia Mundial de l'Aigua, el ministeri de Medi Ambient va fer públic el balanç de l'any passat del seguiment de la qualitat de les aigües superficials del país. Un balanç positiu, segons el parer del ministeri, i que consolida els resultats dels darrers anys en què s'ha millorat considerablement la qualitat de les aigües. Un dels factors que influeixen en aquesta millora és la tasca de neteja de residus sòlids dels rius que gestiona el propi Govern. Només durant l'any passat, es van netejar vora 673 quilòmetres de rius i es van extreure més de 32,2 tones de residus (xifra que equival a un quilogram cada 21 metres).

Així, i segons va assegurar el ministeri, «els resultats de qualitat de les aigües superficials segueixen mostrant un apropament gradual i significatiu als objectius proposats per a l'any 2020, fent referència al Pla de sanejament. De fet, en l'actualitat el 70% de les estacions tenen una qualitat excel·lent o bona, mentre que l'any 2005 només eren el 38%.

Menys qualitat pels fosfats / Malgrat el balanç positiu, els resultats del 2013 parlen d'un lleuger empitjorament de les aigües degut a «una afectació generalitzada en relació als fosfats, que ha generat una pèrdua de qualitat en la gran majoria d'estacions». Aquest empitjorament es podria explicar, exposa el Ministeri, per un possible error analític que ha pogut afectar bona part de les estacions (fet que els laboratoris descarten) o per l'abundant precipitació rebuda durant l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT