PUBLICITAT

Laika denuncia l'augment de maltractaments de gossos

  • Recorda que els testimonis poden presentar queixes anònimes a Agricultura
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

L'associació protectora dels animals de companyia, Laika va denunciar ahir l'augment del nombre de casos de maltractaments de gossos per part dels seus amos. El president de l'associació, Jordi Mas, que va mostrar-se molt preocupat davant l'important volum de trucades que darrerament estan gestionant en relació a testimonis de maltractaments, va demanar la col·laboració ciutadana per tal d'exposar i denunciar aquests casos davant el Departament d'Agricultura, perquè iniciï investigacions al respecte i apliqui, si cal, sancions als amos dels gossos (de 3.000 a 12.000 euros).

Mas va recordar que aquestes denúncies poden ser anònimes i que tenen «més força si es fan en grup». És a dir, que si diversos veïns presencien agressions a gossos, poden denunciar-ho anònimament i de manera col·lectiva a Agricultura. «La denúncia», a més a més, «té més consistència si va acompanyada de proves».

El president de Laika va explicar que tenen constància de casos d'amos que posen «un murrió al gos per a pegar-lo o que els lliguen a un radiador amb una corretja». Va assegurar que aquestes persones tenen «problemes psicològics i carreguen la seva frustració i ràbia» cap als seus animals.

D'altra banda, i en relació als casos d'enverinaments de gossos i gats a la via pública que va denunciar fa unes setmanes l'associació, Mas va explicar que gràcies a la vigilància de la Policia els infractors «ara s'ho pensen dues vegades».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT