PUBLICITAT

Primer edifici amb certificat A d'eficiència energètica

  • La promotora ha instal·lat una planta de microcogeneració
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va visitar ahir els pisos de la Promoció Setúria acompanyat de Pere Esteve, president de la Fundació Nou Lloc, promotora de la iniciativa i d'Ignasi Batlle, director general de Salas Serveis Immobiliaris, empresa responsable de la construcció, comercialització i gestió dels habitatges.

La promotora Fundació Nou Lloc i la immobiliària Salàs han construït el primer edifici de l'Alt Urgell amb certificació A de qualitat energètica eficient. Aquest distintiu certifica que l'edifici, que és de protecció oficial, té un consum energètic mínim, el que implica un menor impacte ambiental i un important estalvi econòmic per als propietaris i veïns. La promotora ha instal·lat una planta de microcogeneració, que transforma el gas en energia elèctrica per a la producció d'aigua calenta sanitària i calefacció d'alta eficiència. Batlle va afirmar que «els habitatges estalvien fins a un 25% de despesa energètica al cap de l'any».

La utilització de materials reciclables i de baix impacte ambiental, gestió de residus, implantació de microcogeneració, aïllament de forjats, pilars i façanes, millorar la il·luminació natural o cisternes amb interrupció voluntària i doble descàrrega són algunes de les mesures d'estalvi energètic que presenta l'edifici Setúria ubicat a l'horta del Valira a la Seu d'Urgell.

L'edifici ha estat una iniciativa de la Fundació Nou Lloc Habitatge Social que ha comptat amb Salas Serveis Immobiliaris per a la gestió integral del projecte, des del projecte bàsic fina a l'atenció dels inquilins.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT