PUBLICITAT

Mandicó té carta blanca per reestructurar L'EENMS

  • Díez diu que si «tot va bé» la nova directora podria assumir definitivament el càrrec el proper curs
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Encaixada de mans entre el Copríncep Vives i la consellera general, Céline Mandicó, en la inauguració de la reforma de l'Escola, el setembre del 2012 Foto: ÀLEX LARA

La presidenta de la Junta rectora de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), Pilar Díez, va explicar ahir que «estem contents que Céline Mandicó hagi acceptat la direcció de l'EENSM fins el juny i de que ho hagi fet amb molta il·lusió». I va afegir que «pensàvem que potser no voldria acceptar el càrrec perquè és consellera general i està en quatre comissions legislatives, per tant, la seva il·lusió també és la nostra». A més, Díez va argumentar que «si la Junta també està satisfeta de la seva gestió, i ella també està contenta, li proposarem de continuar». En quant al relleu a la direcció de la residència Albó, Díez va reconèixer que «la dimissió de Carolina Serra ens va agafar per sorpresa i ens va fer canviar l'ordre del dia de la reunió de dimarts passat, i aparcar de moment, aquest tema». No obstant això, Díez va afegir que «ja hem rebut les candidatures i les hem llegides però hem decidit que sigui la nova directora qui les analitzi i decideixi». La presidenta de la Junta rectora va afirmar que «Mandicó té carta blanca per reestructurar la direcció del centre i envoltar-se d'un nou equip per introduir-hi els canvis que cregui oportuns». I va reconèixer que «estem contents perquè hem trobat el relleu al centre, Mandicó fa anys que és a l'Escola i en coneix el funcionament, mentre que si haguéssim contractat algú extern, el temps de conèixer-la i d'integrar-se segurament ja s'hauria arribat a finals de curs, és fantàstic que la Céline ens digués que sí». Díez també va explicar que «Serra torna al programa Impuls d'estimulació precoç per als nadons i els més petits, i està contenta de tornar a aquesta feina». La presidenta de la Junta rectora de l'EENSM tampoc no va amagar que «el relleu de Serra ens semblava necessari, no perquè no fes bé la feina, sinó perquè les coses evolucionen sobretot en el món de l'educació i sempre és bo renovar, sobretot quan es porta tants anys en un mateix càrrec».

Relleu a l'albó / La nova directora en funcions de l'EENSM, Céline Mandicó, va insistir en que «s'ha d'accelerar el relleu a la direcció de la residència l'Albó, sobretot per assegurar el millor servei als usuaris». Mandicó va afegir que «estudiaré les candidatures que m'ha sotmès la Junta rectora, però no oblido que tinc la responsabilitat de trobar la persona idònia». Mandicó també va explicar que si cap de les candidatures compleix amb els criteris que es fixa ho comunicarà a la Junta rectora per tal de convocar un nou concurs extern, però va assegurar que «la direcció de l'Albó estarà coberta abans de finals de mes».

Ara per ara, la vacant deixada per la destitució de Monteiro es cobreix «des de la direcció general i l'ajuda dels col·laboradors que van assumint les diferents tasques perquè l'Albó tingui un funcionament correcte, però sóc conscient que la situació no es pot allargar ni per als residents ni per a les famílies». Mandicó també va agrair «la confiança que la Junta rectora ha dipositat en mi, tinc tot el seu suport i els ho agraeeixo moltíssim, perquè ara toca fer una anàlisi global i diferent de la situació i del funcionament de l'Escola del que ha estat fins ara». Mandicó va afegir que ja està treballant en un nou projecte que sobretot satisfaci i beneficiï els usuaris de l'EENSM. La nova directora en funcions no s'espanta i va assegurar que «tindré la mateixa però assumiré altres tasques, fins ara estava al davant d'un programa en el qual participen 80 persones, o sigui que la situació en quant al volum de feina no canviarà tant, el que canviarà seran les tasques concretes».

Assemblea general / La presidenta de la Junta rectora de l'EENMS també va anunciar que la setmana que ve hi haurà l'Assemblea General del centre en la que a més de la Junta rectora hi participen els pares dels usuaris i residents. «En fem una a l'any i esperem que hi hagi força participació, sobretot de les famílies» va afegir Díez. En quant als temes que s'hi tractaran, va anunciar que «segurament els canvis de direcció, tant a la direcció general de l'EENSM com a la direcció de la residència l'Albó, capitalitzaran la reunió». Però Díez també es va mostrar molt engrescada en explicar el projecte d'integració per als usuaris del centre que defensa, com ara la seva participació en tot tipus d'actes culturals, socials i esportius, a més dels progames d'inserció escolar o laboral, i el de pisos compartits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT