PUBLICITAT

Bartolomé admet que no es trobarà solució per a Arcalís durant aquest mandat

  • Reitera que cal apropar l'estació al poble amb algun giny
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Bartolomé, en un consell de comú ordinenc Foto: ÀLEX LARA

El conseller de la minoria ordinenca, Èric Bartolomé, va assegurar que la qüestió sobre el futur d'Arcalís serà «el gran debat» de final de mandat i encara que ha admès que la solució al dèficit de l'estació «no es trobarà en un any i mig», va assenyalar que l'important és «deixar-la orientada». Bartolomé va destacar ahir la «claredat» i el «realisme» amb què el comú ha tractat la situació del camp de neu i va considerar que la solució és «multifactorial» ja que no es resol únicament amb una millora dels accessos o refent la marca d'Ordino-Arcalís, ni amb la incorporació d'un inversor.

De fet, va indicar que potser és millor «donar un primer pas» i avançar amb un pla director i un pla de viabilitat que no pas trobar inversors que vulguin participar en el projecte a curt termini. Bartolomé va afegir que seria un fracàs no deixar encarada la possible solució per al camp de neu, ja que no es resol únicament amb una millora dels accessos o refent la marca d'Ordino- Arcalís ni amb la incorporació d'un inversor.

Sobre la possible entrada d'inversors, Bartolomé va dir a l'ANA que hi ha potencials inversors que s'interessen però «d'aquí a donar el pas falta moltíssim».

Ara mateix, va lamentar, és un negoci deficitari i, per tant, «és difícil convèncer algú que el negoci és viable sense les inversions que requeriria l'estació». Aquestes millores suposarien milions d'euros que depenen de l'estació i de les administracions per millorar els accessos, però «tampoc és la solució», segons el conseller convergent ja que «passar de dos-cents i pico mil forfets venuts a tres-cents mil no es farà només amb una carretera més ampla». Una proposta seria la d'acostar l'estació al poble amb algun giny, cosa que «canvia totalment el panorama», va indicar.

Una altra possibilitat és la participació del Govern, tenint en compte que el darrer informe encarregat pel comú informa que l'estació genera 25 milions cada any per a l'economia andorrana. Aquestes dades serviran, com va apuntar el conseller, per «posar sobre la taula el greuge comparatiu de tenir una pista d'esquí que aporta a la parròquia però sobretot al país». Un greuge que, va dir, no dubta que es portarà a debat amb la negociació sobre les competències i transferències.

La importància del pla director / Així, encara que Bartolomé es va mostrar convençut que cal buscar inversors, va matisar que «és millor donar un primer pas i avançar cap a una direcció amb un pla director i un pla de viabilitat». Un cop estiguin en marxa «és més fàcil trobar inversors».

Aquest full de ruta, va opinar, no es pot limitar a cicles de quatre anys sinó que ha de marcar els passos a seguir en els propers 10 o 12 anys perquè el proper comú es trobi com a mínim «un dibuix marcat de què ha de fer i quin és el camí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT