PUBLICITAT

El SEP reclama el 60% del salari en la jubilació

  • El sindicat de professors també vol que es mantinguin les prejubilacions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reunió informativa del SEP, ahir a la sala d'actes d'Escaldes-Engordany Foto: ÀLEX LARA

El Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) va celebrar ahir una reunió informativa per presentar als afiliats la situació del projecte de llei del pla de pensions de la funció pública. Tal com va explicar la secretaria general del SEP, Eva Choy, la voluntat és remarcar les demandes del col·lectiu de que se'ls garanteixi el 60% del salari durant la jubilació i que es puguin prejubilar. I va recordar que es continua analitzant el text a la comissió consultiva, i va descartar, pel moment, que el sindicat emprengui mesures legals abans que s'aprovi el text. La principal reivindicació del SEP en relació al projecte de llei del pla de pensions de la funció pública és la garantia del 60% del salari en la jubilació i les prejubilacions per a tots. Això, però, ja no va ser acceptat abans de tancar el text, i per això en la reunió informativa d'ahir es va reiterar aquesta reclamació. Ara per ara, tal com va recordar Choy, el text s'està analitzant a la comissió consultiva, i confia que encara s'hi puguin fer canvis. Un dels punts que més va sorprendre als representants sindicals va ser la modificació que fa a la llei de la funció pública, i que segons Choy «treu la figura dels funcionaris sense cap argumentació».

La reunió va servir per informar la seixantena d'afiliats del sindicat, però Choy va argumentar que «no creu que decidim res perquè està en fase de projecte» i per tant la idea era «recollir les impressions dels afiliats». No obstant, la secretaria general del sindicat va lamentar que no tenen clar si hi ha consens dins el col·lectiu en el rebuig a la llei perquè han rebut molt pocs comentaris al respecte. Per tant, de moment el sindicat continuarà exigint els dos punts principals, del 60% dels salaris i les prejubilacions per als actuals funcionaris, i la possibilitat de portar el tema a la justícia quedarà per quan s'hagi aprovat el text. Tot i així, Choy va considerar molt probable que el tema acabi a la Batllia. No obstant això, Choy també va recordar que el fet que el Tribunal Constitucional hagi acceptat a tràmit el recurs contra la llei de les mesures de contenció de la despesa en matèria de personal és positiu per al tractament d'aquest text, perquè el Govern haurà de vigilar que no hi torni a haver indicis d'inconstitucionalitat en aquesta llei.

Recurs del CFPA / El passat 13 de març, el Tribunal Constitucional va acceptar a tràmit el recurs presentat pel Col·lectiu de Funcionaris del Cos de Policia d'Andorra (CFPA) en relació a la Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Com va explicar a l'ANA l'advocat del CFPA, Xavier López, el TC disposa d'un termini de dos mesos per resoldre el cas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT