PUBLICITAT

La Massana organitzarà rutes de muntanya per a infants a l'estiu

  • Els nens demanen un museu i obtenen mostres temàtiques d'història
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
El Comú de la Massana amb el consell d'escolars, ahir. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

Dotze infants van participar ahi r al Consell Escolar de la Massana i van proposar diverses iniciatives que el Comú tirarà endavant. Un dels temes en els quals hi va haver unanimitat va ser l'organització de rutes de muntanya a l'estiu. Des del Comú es va insistir en que aquesta és una de les activitats en les quals treballa el Departament d'Educació, Joventut i Esports. la corporació local també va acceptar la idea d'introduir cursets de cuina, de cara al curs vinent. Una altra de les propostes dels alumnes va ser la creació d'un museu d'història i patrimoni cultural de la Massana. El cònsol major, David Baró, els va respondre que aquesta possibilitat no era factible, ni per qüestions econòmiques ni per contingut, però els va proposar l'organització de diverses exposicions temàtiques, una idea que els infants van valorar positivament.

El Consell Escolar de la Massana també va tractar altres qüestions, com fer sortides per plantar arbres en diversos indrets de la parròquia o tenir més cura dels espais públics per tenir una parròquia més neta, cridant l'atenció als que llencen puntes de cigarretes al terra o no recullen els excrements dels gossos. Els infants van proposar algunes iniciatives que el Comú va desestimar però van entendre els arguments que la corporació local els va avançar per fer-ho.

Els infants demanaven, per exemple, la creació d'una granja escola. La consellera Natàlia Cusnir els va explicar que la Massana és una parròquia de ramaders, i no de grangers, i que una bona opció és anar a veure el bestiar pasturant a la muntanya. També va recordar que el país ja disposa d'una granja escola, a Llumeneres, a Sant Julià de Lòria. Els cònsol van aprofitar aquesta demanda dels nens i nenes per fer-los entendre la importància per a un petit país com Andorra de no duplicar serveis i alhora mantenir els atractius de cada parròquia, que no tenen perquè ser els mateixos. 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT