PUBLICITAT

«El 2015, tercera edició», augura l'organització de l'Electrosnow

  • Lunatic Project i Richy Vuelcom posen la nota local del cartell 2014, el 28 i el 29 de març
A. L.
CANILLO

Periodic
El DJ xilè Ricardo Villalobos, cap de cartell de l'Electrosnow, amb els britànics Simian Mobile Disco. Foto: EL PERIÒDIC

Als profans els noms potser no els diran gran cosa. És el que té l'electrònica, encara una mena de gueto per a iniciats. Però els caps de cartell de la segons edició de l'Electrosnow –el 28 i el 29 de març al Tarter, coincidint i no per casualitat amb el Total Fight– fan venir autèntica salivera als que saben de què va això: el xilè Ricardo Villalobos, els britànics Simian Mobile Disco, l'irlandès Max Cooper i la txeca Sonja Moonear són autèntiques figures del gènere, «tops ten de l'electrònica», en paraules del director artístic del sarau, Loic le Joliff, habituals dels festivals de primer nivell que es fan i es desfan allà fora i que per primera vegada ateren en el nostre racó de món. Acompanyats, a més per un atractiu batalló de secundaris, amb menció especial per a DJ Fra, que en la vida civil exerceix com a programador del Primavera Sound, i Marc Piñol, un dels històrics del circuit barceloní. I no ens oblidéssim per res del món la quota local, a compte de Lunatic Project i Richy Vuelcom, que inauguren el caseller nacional al cartell de l'Electrosnow. I això no quedarà aquí perquè un dels objectius de l'organització és vincular el festival amb el públic i els artistes locals. L'any passat no va poder ser perquè, diu Le Joliff, «era una primera presa de contacte i desconeixíem el circuit andorrà; però aquesta edició hem portat els dos DJ que més sonen al país, i els que vindran».

La segona edició de l'Electrosnow arrenca en deu dies i amb els millors auguris, perquè ja s'han superat els 2.000 packs en l'anticipada que es van col·locar el 2013, i la substancial retallada de preus –20 euros l'entrada d'un dia; 35, tot el cap de setmana– fan preveure que es rebentaran els 4.000 espectadors de la primera cita. Perquè així sigui, i perquè l'experiència sempre és un grau, l'organització ha introduït substancials millores: assenyaladament, el canvi de dates –fora ja de la Setmana Santa, precisament per atreure el públic local que es perdia amb les vacances de Pasqua– i el nou horari de l'escenari d'altura, que obrirà des de les 12 fins a les 20 hores «per oferir una autèntica experiència d'après ski». Més novetats: la vela de nit,a l'aparcament del tarter, amplia també horari i obrirà des de les 22 fins a les 3.45 hores, i en un escenari adjacent hi plantarà la paradeta la Red Bull Music Academy, un autèntic privilegi, diu Le Joliff, que a la península només és a l'abast del Sónar i que portarà al Tarter figures com ara Objekt i Krystal Klear. Un cartell, en fi, que com es veu combina artistes catalans amb epicentre a Barcelona i els DJ francesos que es mouen principalment per la zona de Tolosa. Aquest és precisament el mercat on l'Electrosnow ha efectuat el major esforç de promoció, tot i que aquets any també s'ha detectat en l'anticipada un creixent interès per part dels aficionats de la zona de València, així com de Portugal i també d'Anglaterra. L'anglosaxó és encara un mercat per descobrir, i de fet té a casa nostra una cita multitudinària i gairebé exclusiva: l'Snowboxx –del 23 fins al 30 de març a Arinsal. Dues propostes, diu Le Joliff, dirigides a públics totalment diferents, amb el punt al seu favor –i aquí escombra cap a casa– que l'Electrosnow vol implicar-hi de forma activa tant l'aficionat com els artistes locals.

En qualsevol cas, l'Electrosnow ha vingut per quedar-se. La del 2013 va ser l'edició del bateig, amb una forta inversió que ha de trobar el punt d'equilibri aquest any i que a partir d'edicions successives hauria de començar a ser rendible: el que està clar és que la continuïtat del cartell no depèn dels resultats d'aquesta edició: «Calen tres edicions, com a mínim, per consolidar un esdeveniment d'aquestes característiques. La nostra intenció és quedar-nos durant molt de temps, que la gent del país senti l'Electrosnow com a cosa pròpia». I no parlen a la babalà: Le Joliff i el seu equip estan també al darrerre de dues aventures similars que semblen haver arrelat a Barcelona: el Piknic Electronik i el recent estrenat Brunch Electronik. Tot plegat, què volen que els digui, pelet hipster. És el que té el gènere. I al Tarter, a més, amb neu. Total.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT