PUBLICITAT

Meritxell s'incorpora a la Ruta Mariana per doblar els visitants

  • S'afegeix als santuaris del Pilar, Torreciudad, Montserrat i Lourdes
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El santuari de Meritxell ja és un dels monuments més visitats del país. Foto: ÀLEX LARA

El Santuari de Meritxell s'ha incorporat a la Ruta Mariana, un itinerari d'interès cultural i religiós, adreçat a turistes que tenen com a motivació principal o secundària del seu viatge la fe mariana. Està formada per cinc santuaris: El Pilar (Saragossa), Torreciudad (Osca), Montserrat (Barcelona), Lourdes (França) i Meritxell (Andorra). En conjunt, reben dotze milions de visitants a l'any. Precisament, amb aquesta incorporació, Meritxell vol doblar el nombre de visitants en dos anys, que de juny a octubre del 2013 van arribar a les 36.000 visites, informa l'ANA. Aquesta proposta es dirigeix sobretot a un públic familiar i combina les motivacions religioses amb la descoberta dels atractius turístics del país. A més, es tracta d'un nou producte que es crea amb l'objectiu de desestacionalitzar l'oferta, ja que el període de peregrinacions comença durant la Setmana Santa i s'allarga fins a mitjans d'octubre.

La idea de creació de la Ruta Mariana es va gestar durant la celebració de l'Exposició de Saragossa del 2008 i les negociacions per a la incorporació del Santuari de Meritxell van començar quatre anys després. El projecte és ara una realitat gràcies a la col·laboració entre el Ministeri de Cultura, el Bisbat d´Urgell, el rector del Santuari i Andorra Turisme. Per tal de promoure aquests santuaris que formen part de la Ruta Mariana s'han previst diferents accions. En aquest sentit s'han actualitzat els continguts dels fulletons, a part del castellà, francès i anglès, ara també estan disponibles en català, del web www.rutamariana.com, dels vídeos promocionals i, per últim, el seu logotip. D'altra banda, també s'ha habilitat el web www.santuaridemeritxell.com en què s'inclou informació específica sobre el Santuari i en general, d'Andorra com a destinació turística.

El Govern ha destacat que el Santuari de Meritxell té una situació geogràfica que permetrà realitzar un còmode desplaçament entre els santuaris de Lourdes i Montserrat. De fet, existeix una ruta preestablerta que comença al santuari d'El Pilar, continua per Torreciudad i Lourdes, després Meritxell i s'acaba a Montserrat.

La integració del temple andorrà dins d'aquest circuit de turisme religiós suposarà una ampliació dels horaris de visita a Meritxell. A part, s'adequarà un espai d'accés al Santuari destinat a dos guies turístics que es dedicaran a l'atenció dels visitants (de maig a octubre) i alhora serà el punt de rebuda dels pelegrins.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT