PUBLICITAT

Andorra i França signen els acords en matèria policial

  • Els serveis francesos podran formar a agents andorrans
EL PERIÒDIC
PARIS

Periodic
Xavier Espot i Manuel Valls, ahir. Foto: SFGA

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el seu homòleg francès, Manuel Valls, van signar ahir a París l'Acord relatiu a la cooperació transfronterera en matèria policial i duanera i l'Acord relatiu a la cooperació tècnica i a la cooperació en matèria de protecció civil i a la participació dels bombers andorrans en els equips de socors francesos que intervenen fora del territori francès en els casos de catàstrofes naturals o d'accidents tecnològics greus.

El Govern va recordar en un comunicat que l'Acord de cooperació transfronterera en matèria policial i duanera culmina la negociació iniciada l'any 2009 entre els cossos policials dels dos països.

El text estableix la cooperació policial transfronterera en l'àmbit de la seguretat pública, la lluita contra la delinqüència organitzada transnacional, la immigració irregular, així com la formació d'agents policials andorrans per part dels serveis competents francesos.

Pel que fa a l'Acord en matèria de protecció civil, estableix una cooperació tècnica i una assistència mútua en aquesta àrea i una possible integració dels agents de la protecció civil andorrans en els equips de socors francesos durant les seves intervencions en territori francès i fora, en cas de catàstrofes naturals o d'accidents tecnològics greus. L'Acord, que conclou unes negociacions iniciades l'any 1994, detalla com s'han de formalitzar i coordinar aquestes intervencions.

Abans de la cerimònia de signatura, que va tenir lloc al Ministeri de l'Interior de la República Francesa, els dos ministres van mantenir una reunió de treball en la qual van tractar la col·laboració entre els dos governs en els termes de cooperació transfronterera, en particular en matèria de seguretat i de lluita contra la delinqüència transnacional.

La delegació andorrana estava integrada també per la directora d'Interior, Eva Palacios; l'ambaixadora d'Andorra a França, Maria Ubach, i el primer secretari de l'Ambaixada d'Andorra a França, Andreu Jordi. Per part francesa, Valls va estar acompanyat pel conseller diplomàtic, Emmanuel Barbe; l'ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche; i el director general de la Seguretat Civil, Michel Papaud.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT