PUBLICITAT

Joves del Pirineu faran la FP dual remunerada a Alemanya

  • Una vintena de joves del Pirineu assisteixen a la reunió informativa celebrada a la Seu d'Urgell
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La sessió informativa del programa Catzubi a la Seu d'Urgell, ahir Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El programa Catzubi 2014 vol portar a joves de entre 18 i 30 anys, que tinguin l'ESO o un cicle formatiu de grau mitjà o superior i en situació d'atur, a realitzar una formació professional remunerada a Alemanya. El programa és una iniciativa de l'Associació Catalana de Municipis i Bridge for Mobility, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu. La FP dual alemanya és un sistema de formació professional que combina l'aprenentatge pràctic en empreses i els estudis teòrics en instituts. El responsable de Bridge for Mobility, David Anton, va manifestar ahir que «és una decisió important ja que el programa dura tres anys i un cop hagin acabat el que volen les empreses es que es quedin allà a treballar».

Una vintena de joves del Pirineu van assistir ahir a la sessió informativa que s'ha realitzat a la Seu d'Urgell sobre el programa Catzubi. Els joves interessats en fer la FP dual a Alemanya s'han d'inscriure a la pàgina web i seran sotmesos a una entrevista per veure si encaixen a la demanda que hi ha de les empreses alemanyes que participen al programa.

Els joves seleccionats pel programa realitzaran un curs intensiu d'alemany a la Seu d'Urgell durant els mesos d'abril i maig, per assolir un B1, i pràctiques a Alemanya durant els mesos d'agost i setembre. Els que finalment acabin sent seleccionats començaran el programa de FP entre els mesos d'octubre i novembre.

Els àmbits professionals del programa són variats, van des del sector mecànic o restauració fins al sociosanitari. La FP és remunerada, és a dir, es cobra 818 euros nets mensuals, durant un període de tres anys. L'única despesa, va explicar Anton, que tindran els joves «serà la bestreta del 15%» que hauran d'avançar per al curs d'idiomes que està inclòs al programa, i que serà retornada una vegada es finalitzi el curs, informa l'ACN.

A l'atur / Una de les joves que va assistir a la sessió informativa, Meritxell Fusté, d'Arborell, va explicat que té un cicle de grau mitjà amb explotacions agràries i auxiliar veterinari i no troba feina. La seva intenció és començar el curs d'alemany i si l'accepten al programa anar a fer la formació. Fusté va manifestar que «és interessant i una oportunitat per a tenir algun futur». L'Adrià Cabestany és un jove de Sort que va assistir a la sessió informativa ja que li crida l'atenció la possibilitat de formar-se en el sector sociosanitari. Cabestany valora positivament el fet de poder formar-se en un idioma i «la possibilitat de combinar l'aprenentatge i un ofici, ens obre perspectives als joves». És la segona edició d'aquest programa, l'any passat hi van participar una cinquantena de joves, dels quals finalment 30 van quedar-se a Alemanya a realitzar tot el programa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT