PUBLICITAT

La FAE i el Govern, de la mà per acollir les finals de la Copa del Món

  • Andorra presentarà la seva candidatura a la FIS el pròxim mes de maig al congrés de Barcelona
R. M. S.
SOLDEU

Periodic
Foto de família de gran part dels voluntaris i treballadors que van fer possibles les finals de la Copa d'Europa Foto: GRANDVALIRA

Les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí van finalitzar dissabte amb l'anunci que la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) presentarà al pròxim congrés de la FIS a Barcelona, al mes de maig, la proposta formal per ser la seu de les finals de la Copa del Món de 2017. Aquesta iniciativa va rebre, a més, el suport incondicional del Govern. Toni Martí, present en la cerimònia final de dissabte, així ho va manifestar: «Hem de tenir ambicions més enllà del que hem aconseguit aquesta setmana i el Govern d'Andorra està decidit a participar-ne. Aquest és el camí de fer conèixer Andorra a través de grans esdeveniments».

El president de la FAE, Albert Coma, exultant pel bon resultat organitzatiu de les finals de la Copa d'Europa, va assegurar que aquesta idea era un objectiu realista, tot i que complicat: «No hem de llençar coets enlaire encara perquè costarà molt, però tenim el suport de Govern, de la gent de l'estació i de tots els voluntaris. Som capaços de fer això i molt més». Coma assegurava que Andorra ara està en disposició de ser els «chulitos» i esperar amb optimisme les decisions de la FIS al respecte d'acollir competicions internacionals, tot apel·lant a un equip de voluntaris i treballadors que van fer possible que les finals de la Copa d'Europa s'hagin saldat amb èxit. La FIS ha afirmat que Grandvalira és un paradís», va assegurar tot seguit Conrad Blanch, director general de Grandvalira-Ensisa, «que tot ha funcionat molt bé aquests dies i que estem preparats per assumir reptes més importants. Això ens anima i ens dóna confiança».

Així mateix, preguntats els encarregats de mantenir les pistes en perfecte estat durant tots els dies de competició, la resposta va ser també de rebre qualsevol cursa amb els braços oberts. «Tècnicament és el mateix que hem fet aquesta setmana», va dir Jordi Pujol, director de les curses de velocitat a la pista Àliga durant la setmana passada. «Només canvien alguns detalls com la col·locació de les càmeres de televisió i que tot és més gran, però a nivell tècnic és molt similar», hi va afegir. Això inclouria, a més, instal·lar graderies, cosa que ara no hi havia.

JORNADA ESPORTIVA PER OBLIDAR / La jornada de dissabte, que tancava les finals de la Copa d'Europa, va ser negra per als representants andorrans. En el descens de la pista Àliga, Marc Oliveras va acabar en la 44a posició i Robert Solsona en la 50a. Oliveras va finalitzar a 3,02s del guanyador, el suís Silvan Zurbriggen (1min 31,54s). Pel que fa a Solsona, va estar 50è a 6,92s del vencedor, mentre que Matias Vargas no va disputar la cursa ja que en els entrenaments oficials del matí va caure i es va fer mal al genoll, tot i que sense conseqüències. En els entrenaments, Oliveras havia marcat el 45è lloc i Solsona el 51è.

Així mateix, en l'eslàlom femení disputat a la pista Avet Mireia Gutiérrez, Sara Raméntol i Carmina Pallàs no van poder acabar la cursa. Les tres andorranes van finalitzar fora en la primera mànega. La cursa la va guanyar l'austríaca Lisa-Maria Zeller amb 1min 44,60s. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT