Sumant experiència

• En descens, Raméntol (37a) i Pallàs (38a) són en rodatge, mentre en l'eslàlom només acaba Solsona (34è)
R. M. S.
SOLDEU

Dalt, el podi de l'eslàlom masculí amb el guanyador Muffat-Jeandet; a sota, Pallàs i Raméntol, ahir Foto: GRANDVALIRA

Sembla molt difícil que qualsevol dels joves andorrans, a excepció de Marc Oliveras, pugui ser entre els 30 primers a alguna de les curses de les finals de la Copa d'Europa que acull aquesta setmana Soldeu-el Tarter. Amb tot, la lluita continua, i la joventut és plena de ganes per intentar una fita que seria meritòria donada la qualitat dels rivals, que són a Andorra per tancar la competició continental. Ahir, amb l'absència per descans d'Oliveras –serà avui al supergegant–, en categoria masculina van competir en l'eslàlom Robert Solsona, Josh Alayrach i Àxel Esteve, i dels tres només va acabar Solsona, 34è, mentre que en dones en el descens hi van ser Sara Raméntol en la 37a posició i Carmina Pallàs en la 38a. Lluny dels 30, sí, però insisteixen en què han de continuar buscant-ho. «A mi m'agradaria marcar uns punts de Copa d'Europa. Sóc jove, sóc de les petites, però aquí hi ha nenes que volen, i s'ha d'anar ràpid», va assegurar ahir Raméntol després de la cursa.

La batalla pels primers llocs és lluny de les expectatives andorranes, és evident, però la dels 30, els desitjats 30, és en el punt de mira. Ahir era tot molt complicat, tant en nois com en noies. En l'eslàlom masculí, el francès Victor Muffat-Jeandet va guanyar amb un crono de 1min 39,44s, mentre que Solsona, que va ser l'únic dels tres andorrans en completar les dues mànegues, va fer 1min 50,18s. Un món de distància, però se segueix pensant que és la millor manera de sumar experiència, i no sembla que hi hagi una altra.

En la primera mànega, Solsona va defensar la seva continuïtat en cursa, tot sabent com sabia que Àxel Esteve i Josh Alayrach havien enforquillat en la mateixa porta. La pressió la tenia l'únic supervivent, que en la segona baixada va lluitar per acabar i ho va fer en la suma de temps a 10,74s del vencedor. «Després de la primera mànega, com que estava sol la veritat és que estava nerviós», va dir l'andorrà en meta. «En la segona mànega, si trec les errades que he fet, és una bona mànega», va assegurar. «Hem de continuar amb solidesa i regularitat. De dalt a baix el que hem de fer són dues mànegues netes», hi va afegir.

Això va ser a la pista Avet, però abans, a l'Àliga del Tarter, Carmina Pallàs i Sara Raméntol eren en la batalla entre les millors d'Europa en el descens. La velocitat és el gran problema tricolor, i es veu en els cossos de les corredores. Raméntol i Pallàs són petites al seu costat, tot i que, sobretot Carmina, ha experimentat un canvi físic considerable. El pes aquí té molt a dir, però també la suma de quilòmetres en cursa, i es nota quan les andorranes baixen que no són els ritmes de la resta. S'hi treballa per millorar fins i tot en el material, i durant els últims dies s'ha demostrat sumant minuts de competició –entrenaments, el descens de dimarts, el d'ahir...–, tot i que, en la pràctica, els resultats segueixen deixant les dues esquiadores al final de la classificació.

Ahir, Raméntol va superar Pallàs. La primera va marcar un temps de 1min 43,90s, a 6,62s de la guanyadora, mentre que Pallàs en va fer 1min 44,52s, a 7,24. Va guanyar l'austríaca Ramona Siebenhofer amb un crono de 1min 37,28s. «Estic contenta», va dir Raméntol, «he pogut millorar les línies sobretot i també la pressió de saber que era una cursa més important que la del dia anterior també ajuda a que et pugis el nivell i vagis més ràpid». Pallàs, per la seva part, va manifestar: «En general contenta, l'he gaudit molt tot i que he fet algun petit error al mur, que he perdut la línia i m'ha costat una mica recuperar-la. A la part final del pla potser he perdut una mica de velocitat».

GUTIÉRREZ, BAIXA PER AL SUPERGEGANT / Avui es disputa el supergegant femení i masculí en la pista Àliga. En categoria femenina hi seran novament Pallàs i Raméntol, i no correrà Mireia Gutiérrez, que no s'ha recuperat de la seva malaltia. Pel que fa a la masculina, l'equip andorrà posarà les seves naus en competició, comandades per Marc Oliveras, que aspira al anhelat top30, i també Àxel Esteve, Josh Alayrach, Robert Solsona, Matias Vargas i Gabriel Barios.

EN SBX, DIVENDRES MARÍN A LA MOLINA / En boardercross, Lluís Marín disputarà l'última prova del calendari de la Copa del Món a la Molina. Les classificatòries seran divendres 14, mentre que les finals estan previstes per al dissabte. Marín va ser 23è a la cursa de Veysonnaz disputada el passat dissabte a l'estació suïssa, on va quedar fora en els quarts de final, després que en les vuitens acabés primer. Marín és 24è a la classificació general de la Copa del Món amb 590 punts, després dels 80 que en va sumar a Veysonnaz.