PUBLICITAT

La 1a Copa Meritxell pretén convidar el Papa Francesc

  • Una empresa s'uneix al FC Andorra per intentar que el Govern ajudi en les gestions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Camp del Consell, futur Estadi Nacional, escenari del torneig Foto: TONY LARA

Incredulitat és la paraula que queda quan en una roda de premsa per presentar un torneig de futbol –la 1a Copa Meritxell, organitzada pel FC Andorra conjuntament amb una empresa de productes cosmètics–, s'anuncia que la intenció és fer venir el Papa Francesc a Andorra. Ahir es va explicar que la intenció és organitzar un torneig de clubs de petits països i que entre ells hi sigui el FC Vaticà. Thomas Chmiel, empresari polac del sector del turisme al Principat, es va presentar ahir davant de la premsa, colze a colze amb el president de la junta gestora del club andorrà, Lluís España, per explicar com s'han iniciat les gestions perquè el Govern doni un cop de mà a una iniciativa que, si prospera, i en paraules de Chmiel, podria acabar amb el Sant Pare a Andorra «en un any i mig».

Chmiel va afirmar que creu fermament que el Papa arribarà a Andorra i que ho farà gràcies a la iniciativa del futbol. «Si el Papa ve, serà per veure el seu equip de futbol», va dir, tot reflexionant en veu alta si existeix diferència entre una visita privada del Sant Pare i una d'oficial. La intenció de l'empresari és que Andorra visqui «un esdeveniment grandiós, històric, meravellós» que inclouria, segons l'empresari, convidar a la resta de caps d'Estat dels altres països participants en el torneig: San Marino, Mònaco, Liechtenstein, Luxemburg, Xipre i Malta. Visita oficial, doncs.

La maniobra inclou una demanda al Govern que ja s'ha presentat oficialment, segons Chmiel, perquè sigui el cap de Govern, Toni Martí, qui sol·liciti formalment l'assistència de Francesc al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i que sigui aquest qui ho traslladi al Vaticà. Demanda que confirmaria, en tot cas, que efectivament és visita oficial.

Entre les declaracions de Thomas Chmiel, vinculat al sector del turisme i que va voler recordar que ell havia portat el Cirque du Soleil, aquestes: «Tot és possible si un vol»; «el projecte és molt important»; «hi ha patrocinadors, fórmules econòmiques i hi ha opcions»; «nosaltres anem a ensenyar d'on treure els diners»; «seria trist i incomprensible que aquesta Copa no rebés el suport del Govern»; «necessitem aire fresc a l'estiu perquè no hi ha turisme»; «volem escriure la història d'aquest país amb lletres majúscules»; «si al Govern no l'interessa, ho faríem de forma privada»; «el ministre de Turisme d'Andorra és molt amic del president de Luxemburg, i això ajudarà»; «els partits de futbol es retransmetran per televisió als països participants»; «això és com una nena que volem vestir, volem vestir la Copa Meritxell amb el màxim de luxe possible, que tingui el major ressò possible, i si no ens ajuden, la vestirem nosaltres». Al costat de Chmiel, Lluís España, braços creuats, no va dir ni mu.

SIMPLEMENT, «UNA IDEA» / Segons avançava la roda de premsa, algú podia pensar en veu alta davant de les intencions del que s'estava exposant, i de fet algun membre de la junta gestora del FC Andorra, presents ahir en gran nombre durant l'acte, va indicar que tot allò era «només una idea».

PARTITS A L'ESTADI NACIONAL / Chmiel va informar que els partits es farien al nou Estadi Nacional –el va nomenar com el camp del FC Andorra–, i que la data idònia seria més bé a l'agost, i en tot cas com a prompte «al 2015». Quan va sortir el nom d'Aixovall, algun principi de rialla va arribar des de la claca per l'estat del camp.

Pel que fa a possibles clubs, cap ni un confirmat a excepció del FC Andorra. Ni tan sols el FC Vaticà, perquè per acabar d'adobar la situació, el que es va explicar és que Chmiel, «amb un amic íntim a la secretaria del Vaticà», havia rebut una resposta positiva, un ‘és bona idea', però en cap cas una confirmació oficial. Com tota la resta, perquè depèn del suport del Govern per fer tot això. Si es fa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT