PUBLICITAT

Xavi Fernández obre els Jocs amb l'eslàlom

  • Amb dificultats per entrenar, l'objectiu de l'esquiador és «acabar»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Xavi Fernández, amb la resta de la delegació Foto: FADEA

Xavi Fernández debuta avui als Jocs Paralímpics de Sochi i ho fa en la disciplina d'eslàlom. Durant els últims dos dies ha estat entrenant per acabar de polir detalls en aquesta especialitat que no és en la que ell se sent més còmode. Amb tot, ahir va afirmar que el seu objectiu serà lluitar la cursa i «acabar».

Fins feia dos dies, a Sochi les pistes estaven bé, amb excepció de les parts de baix, amb neu primavera, però les condicions del temps han canviat i la boira i la neu ha impedit que es pugui entrenar en els últims dies. «L'estat de la neu no és l'òptim per fer una bona cursa», va assegurar ahir el corredor, que hi afegia: «L'eslàlom no és la meva millor prova i fa dos dies que no he pogut entrenar, així que la intenció és fer el millor possible, però les condicions són difícils».

Fernández explicava que ahir, durant l'eslàlom femení, van haver-hi problemes, i mostrava el seu neguit perquè ahir encara nevava a Sochi: «El resultat de l'eslàlom de dones ha estat malament, han caigut moltes noies perquè la neu no és bona». D'aquesta manera, Fernández valorava la situació i acceptava un objectiu modest: «L'objectiu llavors serà acabar, trampejar i baixar com pugui».

Una vegada finalitzi avui l'eslàlom, l'esquiador de la FADEA només pensarà en la seva especialitat, el gegant, que es disputarà dissabte. «Em sento còmode en gegant, la pista penso que està molt bé i penso que no hi haurà cap problema». A Vancouver va ser 24è en aquesta prova.

Fernández disputa els Jocs Paralímpics gràcies a una invitació i al suport de la Fundació BPA. Així mateix, el corredor andorrà competeix amb la cadira que utilitzava Xavi Barios.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT