Oliveras compleix en acabar 28è el gegant de la Copa d'Europa

• Amb dorsal 51, se situa en el top 30 i apunta a un bon estat de forma de cara a la resta de curses
R. M. S.
SOLDEU

Marc Oliveras, ahir a l'arribada del gegant, satisfet amb la 28a posició Foto: FAE

Mentre al podi del gegant de les finals de la Copa d'Europa d'ahir, l'austríac Manuel Feller (2min 16,58s) rebia el premi com a guanyador, entre els espectadors –pocs– que hi havia seguint l'escena hi era Marc Oliveras, que rebia una abraçada del director tècnic de la FAE, Carles Visa, per la 28a posició que havia assolit. Un resultat ben valorat per la federació i pel corredor, atés que l'objectiu en aquesta fita que està acollint el Principat és fer top 30. «Sortir 51 acabant dins dels 30 quan hi ha els 30 millors d'Europa d'aquesta disciplina i amb gent de Copa del Món, crec que és molt positiu», va recalcar l'esquiador.

Oliveras assegurava ahir, amb la 28a posició a la butxaca, que estava «molt animat, ja des de la setmana passada quan les carreres em van sortir força bé». L'andorrà diu estar «motivat per a aquests pròxims dies», i ahir va demostrar que se sent còmode esquiant a casa i a una pista Avet que coneix com casa seva. Amb tot, ser entre els 30 no sembla gens fàcil, perquè Oliveras va acabar a 4,55s del guanyador Feller, i a més de tres segons del top 10. El nivell sembla alt, llavors, i això també ho van notar els altres quatre andorrans en cursa: Àxel Esteve va ser 36è a 7,21 del guanyador; Josh Alayrach 37è a 8,01s; Gabriel Barios 38è a 8,35s; i Robert Solsona 39è a 13,58s.

NERVIS A META PER CONFIRMAR LA PLAÇA / L'anècdota del dia serveix per explicar la tensió que s'hi viu a l'arribada i tot el que hi ha en joc. Quan Oliveras va arribar a meta en la segona mànega, no sabia el seu crono. Una errada electrònica va fer que el rellotge no s'aturés des que havia arribat l'esquiador que precedia a l'andorrà. Oliveras estava nerviós, pendent de quin temps havia fet, de si era entre els 30. Va buscar, va mirar, i finalment va veure que era 27è provisional. Encara restaven per baixar rivals «bons», va dir, però només un el va superar. A cada corredor que baixava i quedava al darrera, Oliveras aixecava el puny amb ràbia. Sabia que el top 30 era a tocar.

Avui segueix la competició per a la categoria masculina amb l'eslàlom a la pista Avet, des de les 9.30h la primera mànega, i a les 12.30h la segona.

DESCENS FEMENÍ / Carmina Pallàs i Sara Raméntol van finalitzar 41a i 42a, respectivament, el descens de la Copa d'Europa que s'havia ajornat de Sella Nevea. Les dues andorranes van patir la inexperiència en velocitat, però van coincidir en el valor de tenir una pista així al país. Avui (10.00h) es disputarà el descens corresponent a les finals de la Copa d'Europa, també a e la pista Àliga.