PUBLICITAT

Un gegant i un descens per a la primera jornada de competició

  • Mireia Gutiérrez, malalta, és baixa per a la cursa però s'espera que pugui disputar el supergegant
R. M. S.
EL TARTER

Periodic
La pista Àliga, ahir, en el tram on les corredores agafen més velocitat, abans d'encarar la part final Foto: ÀLEX LARA

La setmana de les Finals de la Copa d'Europa va començar ahir amb cites a les dues pistes protagonistes, Àliga i Avet. En la primera es van disputar dos entrenaments oficials de descens femení, mentre que en la segona eren els homes els que gaudien d'una sessió d'esquí lliure sense cronos. Avui, però, arriba el moment de la veritat, amb elles lluitant per un descens europeu –el que s'havia d'haver disputat a Sella Nevea– i ells pel gegant d'aquestes finals. Qui no hi serà és Mireia Gutiérrez, que malalta –febre i vòmits–intenta recuperar-se per poder competir en el supergegant que està previst per al dijous 13.

Ahir el moviment d'esquiadores era notable al Tarter, perquè els equips polien detalls per a la competició d'aquest matí, que en l'Àliga comença a les 10.00h. En el primer descens, el millor temps va ser per a l'austríaca Ramona Siebenhofer amb 1min 40,33s, mentre que l'andorrana Carmina Pallàs va ser 41a amb 1min 45,00s, a 4,67s. Sara Raméntol va finalitzar 44a amb 1min 46,75s, a 6,42s. En la segona baixada, Siebenhofer va tornar a marcar el millor registre amb 1min 39,25s, mentre que Pallàs va estar 43a amb 1min 45,69s, a 6,44s, i Raméntol 44a amb 1min 47,77s a 8,52s.

DIFÍCIL SER ENTRE LES 30 / «Demà –per avui– més que res és no quedar molt lluny», va manifestar ahir Pallàs, que parlava de «gaudir i intentar fer-ho el millor que pugui», tot assumint les dificultats: «Vistos els cronos, ser entre les 30 ho veig molt lluny». Per al seva part, Raméntol era de la mateixa opinió: «Entrar entre les 30 és complicat, però és un objectiu i encara que sigui ambiciós és el que s'ha d'anar a buscar».

LA PISTA AGRADA, SEGONS JORDI PUJOL / El cap de cursa de l'Àliga, Jordi Pujol, assegurava ahir que la nova pista havia rebut una bona acollida: «La neu està intacta tot i la calor que fa a la zona de meta, perquè canvia molt. Tots els entrenadors que han passat per on era jo m'han dit que la pista estava impecable i que a veure si segueix el temps així».

Per la seva part, Pallàs i Raméntol analitzaven la cursa també. «Malgrat que els últims dies no he aconseguit trobar el punt al descens, és una pista que gaudeixo, en la qual aprenc, cada dia tinc més confiança i espero poder anar millorant poc a poc, i a veure si hi ha més sort i aconsegueixo fer una bona baixada», assegurava Raméntol, mentre que Pallàs deia que és una pista «bastant de llançar-se, la part del mur és una mica més tècnica, però dalt és cuidar bé les línies i lliscar».

EL GEGANT MASCULÍ, A LES 9.30H / Pel que fa als homes, ahir van tenir esquí lliure i contacte amb l'Avet, on avui des de les 9.30h comença la primera mànega del gegant de les finals europees. A les 12.30h serà la segona mànega.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT