PUBLICITAT

Tastar l'elit mentre duri

  • Andorra impressiona al món mostrant-se com una superpotència
I.MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Clàudia Brunet, contra Canadà en una competició internacional Foto: 3x3planet

El que poden llegir vostès en les pròximes sís línies és totalment verídic, per molt fictici que sembli. Andorra ocupa la primera posició del rànquing mundial femení sub-18 de bàsquet 3x3, és la setena masculina i en la categoria sènior és la segona en fèmines i la quinzena en homes.

Una dada que es pot comprovar en el web www.3x3planet.com, la pàgina oficial de la FIFA que engloba tot allò vinculat a aquesta disciplina en clara emergència i que apunta a ser olímpica a partir dels Jocs Olímpics del 2020.

Pensaran on està la trampa i no n’hi ha, però també cal remarcar que aquesta classificació no es centra en els resultats esportius, sinó també en altres barems que la Federació Andorrana de Bàsquet ha explotat al màxim fins aconseguir mostrar-se al món com una superpotència i fins al punt de que la FIBA ha batejat aquest detall com la Cinderella story: Andorra tops the 3x3 federation ranking, el que vindria a significar La història de la ventafocs: Andorra encapçala el rànquing de federacions de 3x3.

La clau és que la FAB va estudiar al detall la normativa d’una disciplina del bàsquet que no fa més de cinc anys que existeix i que té un sistema de puntuació centrat en els resultats, combinats amb la quantitat de jugadors que tingui cada país i també en l’organització de competicions. I Andorra s’ha centrat tant en aquest punt que gràcies a això està sent la sensació mundial: «Tothom al·lucina», assegurava ahir Jaume Tomàs. La majoria dels punts provenen d’organitzar proves com l’Andorra Tour Qualifier, el Winter Tour, l’Spring Tour, circuits nacionals que compten amb quatre proves. Això ha permès jugar diverses proves Mundials com la de Jakarta o la pròxima de Moscú, a la qual ja s’ha guanyat la plaça. «L’objectiu en aquestes competicions és guanyar un partit, perquè hem de ser realistes, quan tots els països entenguin que han de potenciar el 3x3 passarem a ser el 100», alerta Tomàs, conscient de què el somni té una data límit.

Molts països ja han contactat amb la FAB per preguntar quina és la clau d’aquest èxit però mentre no es posen al dia Andorra podrà seguir enfrontant-se en competicions internacionals amb França, Espanya, Canadà o els Estats Units. Cosa inimaginable en altres esports o fins i tot en el 5x5. H


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT