PUBLICITAT

Progrés demana un front comú contra la línia Adrall-Andorra

  • Proposa el suport a les al·legacions d'altres municipis
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El portaveu del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu, Òscar Ordeig Foto: ANA

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat una proposta al plenari per tal de fer un front comú contra la línia elèctrica que Red Eléctrica de España (REE) vol fer entre Adrall (Alt Urgell) i la frontera hispano-andorrana. El text també preveu sol·licitar una reunió amb el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, per tal d'exposar-li la preocupació del territori envers aquest projecte, i els perjudicis que creuen que tindrien els municipis i propietaris afectats si no es modifica el traçat projectat.

La moció de PSC-Progrés proposa mostrar el suport de l'Ajuntament de la capital alturgellenca a les al·legacions presentades pels ajuntaments de Ribera d'Urgellet, Montferrer i Castellbó i les Valls de Valira per tal de minimitzar els efectes negatius d'aquesta obra. El text també afirma que, si és necessari, es contractaran els serveis tècnics d'un despatx especialitzat per tal de disposar d'una proposta ben fonamentada que garanteixi que, en cas que es construeixi la nova línia de 220 KV, es farà amb el mínim impacte possible i que es desmuntarà l'actual línia de 110 KV.

perjudicial per al turisme / El PSC-Progrés considera que l'impacte ambiental i paisatgístic d'aquesta infraestructura afectarà de manera important al conjunt de l'Alt Urgell, tot afectant els sectors turístic i econòmic. En aquest sentit, el seu portaveu, Òscar Ordeig, ha assegurat que «el projecte actual perjudica els interessos públics i privats del territori. Calen millores per reduir el seu impacte».

Des del mateix grup municipal es creu que cal esgotar tots els recursos possibles per tal d'assegurar que s'accepten les al·legacions que s'han presentat. Moltes d'elles proposen l'elaboració d'un pla especial, la modificació del traçat actual, el desmuntatge de la línia actual o el soterrament de la nova línia, entre d'altres. L'organisme encarregat de rebre i resoldre aquestes al·legacions és el Departament d'Empresa i Ocupació, i és per això que PSC-Progrés demana que la reunió amb el conseller Puig sigui el més aviat possible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT