Perd Lusitans, venç Sant Julià i la part alta s'estreny

• Quatre punts separen el líder del quart a falta d'una jornada perquè acabi la fase regular a Primera
ESCALDES-ENGORDANY

Jordi Rubio fa un retall en el Sant Julià-UE, ahir a l'Estadi Comunal Foto: TONY LARA

La 13a jornada i penúltima de la fase regular disputada ahir no va fer més que donar més emoció a la Primera Divisió de la Lliga Nacional. Va ser un dia ple de sorpreses que estrenyen més la part alta. Entre el primer i el quart només hi ha quatre punts de diferència i la lluita pel títol i les dues places europees que concedeix la competició domèstica del Principat estan més oberts que mai.

El FC Ordino, a qui se li ha quedat curt aquest final de la fase regular, va donar la sorpresa contra el Lusitans . Perquè el líder, campió de les dues últimes edicions i favorit per conquerir la tercera, estava sòlid i semblava que els quatre punts de marge que tenia eren massa per als seus perseguidors. Però el conjunt ordinenc va avançar-se amb un gol de l'internacional sub-21 Carlos Gomes al límit del descans. Cristian Martínez va veure la vermella directa al minut 66 però Jonathan Puente va poder marcar als seus excompanys per empatar. Amb un home més, però, l'Ordino va buscar el segon i el va trobar al minut 89 mitjançant Nuno Miguel da Silva.

L'altre enfrontament que dona vida a la part alta és el de la victòria del Sant Julià contra la UE Santa Coloma en un partit dur i carregat de targetes. Fins a 18 grogues va ensenyar l'àrbitre Hugo Ricardo Jourdan, dues d'elles a Josep Vall, expulsat per doble amonestació al minut 61. Els lauredians van veure 10 però totes repartides. Varela va avançar als de Raúl Cañete en l'únic gol abans del descans, ja en la segona part Kiko va fer el segon al minut 68, ja en superioritat numèrica i Rubio va fer l'insuficient 2-1 al 72.

El FC Santa Coloma, de la seva banda, va tenir problemes dels previstos per imposar-se al cuer Principat. Després d'una primera part sense gols Juanfer Laín (minut 46), Molins (65), Alejandro (90) i Dinis Silva (93) van donar els tres punts als de Richard Imbernón.

Per últim, l'Encamp va donar un pas de gegant cap a la salvació en guanyar 2-4 contra el penútlim, l'Inter d'Escaldes, que s'havia avançat amb gols de Martins (27') i Jacobo (36') però que al descans ja empatava i en la segona part es va deixar remuntar amb gols dos gols de Lionel i Renato.