Pallàs i Oliveras repeteixen podi en el descens a l'Àliga

• Vuit corredors de la FAE milloren punts a El Tarter en aquesta disciplina
EL TARTER

Les autoritats amb Blanch a l’esquerra, i Mandicó i Cornella a la caseta de sortida del gegant, ahir a l’Àliga. Foto: GRANDVALIRA

La pista Àliga va viure ahir el seu bateig en la prova descens, la que acollirà la setmana vinent les finals de la Copa d'Europa en aquesta disciplina. Ahir va ser una FIS, que no deixa de ser la primera competició oficial que s'hi disputa i en la qual, com ahir en el supergegant –la primera competició de la seva història–, han fet posició de podi.

Oliveras ha estat segon en la categoria masculina, en la qual de nou es va imposar Paul de la Cuesta amb un segon de marge. Oliveras va fer 28,06 punts que milloren els 39,81 que tenia. En noies la guanyadora va ser la francesa Anouk Bessy, i Pallàs va ser tercera a poc menys de tres segons i amb 96,92 punts que milloren per ben poc els 97,14 que tenia.

Sis corredors més de la Federació Andorrana d'Esquí van millorar la seva puntuació. Kevin Courrieu, 26è tenia 95,27 i n'ha fet 87,96; Robert Solsona, 29è, tenia 101,02 i ahir en va obtenir 89,54; Jan Sasplugas, 30è, tenia 117,99 i en va fer 90,12; Josh Alayrach, 31è, va fer 90,7 que milloren els 123,48 que tenia; i Pol Ferrer, 44è, marca 141,36 pels 179,42 que tenia. A més Gabriel Barios va ser el 42 però no millora punts, com tampoc les altres fèmines, Sara Raméntol, que va ser setena i Sissi Hinterreitner, que no va poder acabar.

Avui hi ha Copa del Món de Mireia Gutiérrez, en eslàlom a Are i de Laura Solué de persecució a Pokljuka.