PUBLICITAT

Els proavortistes utilitzen l'Homilia per titllar Vives de «masclista»

  • El bisbat diu que «les declaracions estan tretes de context» i que «és una tergiversació»
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels cartells en els quals apareix el bisbe i copríncep episcopal a l'estació d'autobusos de la Seu d'Urgell, ahir. Foto: TONY LARA

El dia de la Dona Treballadora d'aquest any, que se celebra demà, estarà marcat a Espanya i Catalunya per les reivindicacions contra la prohibició de l'avortament. En motiu d'aquesta reivindicació, els proavortistes han penjat a la Seu d'Urgell uns cartells amb la imatge de l'arquebisbe i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en el qual se'l titlla de «masclista», i en el que es cita la polèmica homilia que Vives va fer a Andorra el passat 8 de setembre en motiu de la Diada de Meritxell sota el títol Declaracions de Joan -Enric Vives sobre la llei de l'avortament: «L'obediència a Déu, l'amor de Déu, està per damunt del que nosaltres puguem pactar o decidir o els parlaments o les lleis dictin». Des de l'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell van assegurar ahir no tenir coneixement de l'autor del cartell, però van informar que demà se sumaran a la protesta proavortista i han convocat una manifestació a les 18 hores a la Seu d'Urgell fent una crida a les «dones pirinenques lliures, feministes i desobedients»; segons va explicar Pau Lozano de les CUP, «volem acabar la manifestació fent pressió davant de la casa del bisbe».

Fonts del bisbat van dir ahir que «les declaracions del cartell estan tretes de context» i van assegurar que el copríncep episcopal «mai ha parlat sobre l'avortament a Espanya». Per altra banda, van afegir que la frase «no parla del avortament, sinó que està parlant de les institucions andorranes». Així doncs, creuen que «ha estat bastant gratuït i arbitrari».

L'HOMILIA en motiu de la diada / La homilia que l'arquebisbe de la Seu i copríncep episcopal va fer el setembre passat en motiu de la Diada de Meritxell va generar polèmica al país. Coincidint amb la recollida de signatures de la plataforma Si al nostres drets, en favor de despenalitzar l'avortament, el copríncep va fer afirmacions tals com: «Aquest és el dia en que els creients del món resen amb tendresa i devoció davant del bressol de la Mare de Déu, recordant la seva Nativitat. Una nena que donarà fills i filles. És el que pensa tota família quan neix una nena. Amb els nois potser es pensa amb l'estirp, però amb les nenes pensem i agraïm el do que ens vindrà de fecunditat i de vida. Tota dona és un petit monument a la fecunditat, al donar vida, contínuament la natura li ho recorda a la condició femenina que pot ser mare, que està cap a ser mare, de persones reals. I això és el gran do de tota dona a la humanitat».

També hi afegia: «No ens deixem atabalar per grups de pressió o per manipulacions. Busquem la Llei de Déu que està inscrita en els nostres cors i que si la recerquem amb perseverança, en la consciència».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT