PUBLICITAT

Codina: «Els polítics no poden tancar els ulls davant un tema que interessa»

  • Zapata defensa que siguin els joves els que decideixin els temes
L. F .M
ESCALDES-ENGORDANY

L'última polèmica al Principat relacionada amb l'avortament ha arribar per la decisió del grup parlamentari de DA de no deixar debatre el tema al Consell General dels Joves, quan aquest va ser el més votat pels estudiants.

Mònica Codina, membre de la plataforma Sí als nostres drets, va dir ahir que «això és una falta de respecte al Consell de Joves» i que «el fet de vetar temes» el que fa es deixar la «democràcia en entredit». Codina va afegir que «els polítics no poden tancar els ulls davant d'un tema que interessa a tota la societat» i va concloure, referint-se als consellers de DA, que «convertir l'avortament en tema tabú en ple segle XXI és una actitud que està totalment fora de lloc».

Thaïs Zapata, des del Fòrum Social de la Joventut, va argumentar en la mateixa línia que Codina que «els temes no s'haurien de vetar» i va defensar que «han de ser els joves el que decideixen què volen debatre, siguin quins siguin els temes escollits».

El conseller de DA a Comissió Legislativa d'Educació, Josep Anton Bardina, va dir ahir a aquest rotatiu que convocaran els mitjans per explicar quin és el funcionament dels jurats i el procediment tècnic per al Consell dels Joves, ja que consideren que «la informació que s'ha donat fins ara no és correcta». De totes maneres, va afegir que el de l'avortament és un tema que ja es va debatre al Consell General i que les postures dels grups van quedar clares, i que «hi ha moltes propostes de Llei que no estan dictaminades» en les quals els joves podrien fer una feina que els parlamentaris tinguessin en compte posteriorment. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT