PUBLICITAT

I després dels 20 anys...¿què?

  • El Consell General impulsa actes festius i familiars per celebrar l'aniversari de la Constitució
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bonell i la responsable de protocol del Consell, Elisenda Vives, ahir Foto: ALEX LARA

El 14 de març de l'any passat va coincidir amb el vintè aniversari de la celebració del referèndum favorable a la Constitució andorrana. Aprofitant l'efemèride rodona, el Consell General va carregar l'agenda d'esdeveniments, debats i activitats cridades a fomentar la participació ciutadana i a analitzar l'estat de la Carta Magna. Aquest any, en el 21è aniversari de la Constitució, el Parlament ha tenyit d'ambient «festiu i familiar» els actes de celebració. Destaca, per exemple, el concert de rock al vestíbul del Consell a càrrec de dos grups de joves universitaris andorrans (Old School i Flute Dogs), els tallers de plàstica per a infants o una xocolatada popular.

Tal i com va explicar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, la commemoració de l'efemèride es repartirà en dues jornades. Dijous 13 a la tarda ja s'obrirà a tota la població del país les portes del Consell General i de Casa de la Vall. Paral·lelament, es convida als infants al centre cultural la Llacuna a pintar un mural, i s'han preparat espectacles de música i de dansa. A la nit serà el torn del concert dels joves músics nacionals al vestíbul del Consell ja que l'espai «dóna per molt i té una sonoritat molt bona», va assegurar Bonell.

La jornada de portes obertes seguirà divendres 14 de març, dia festiu a tot el país. Es podran fer mentre s'escolta el concert de corals del Principat (hi participaran un total de quatre, va informar Bonell) que cantaran, pels volts de les 11.30 hores, l'himne nacional. Ja al migdia el relleu el prendrà l'Orquestrà Nacional Clàssica d'Andorra al mateix vestíbul del Consell General, amb el concert de la Constitució i Música del Manual Digest. La jornada musical la tancarà la cobla Principal de Berga, amb una ballada de Sardanes.

Finalment, i per no fallar a les costums, a la tarda se celebrarà la sessió tradicional del Consell, que clourà amb una foto institucional a les escales de Casa de la Vall.

Per tal d'incentivar a la participació, la subsíndica va explicar que ja s'han repartit tríptics informatius a les escoles. «És una diada per celebrar i per donar a conèixer la institució i l'activitat que desenvolupa el Consell General», va manifestar la subsíndica.

Bonell va afegir que el debat sobre l'estat de salut de la Constitució ja es va fer l'any passat coincidint amb el 20è aniversari (properament es publicarà el contingut de les ponències, va explicar) i que per tant aquest any toca donar-li un to «més festiu». De fet, i fent referència a la jornada de portes obertes, va assegurar que des que es va inaugurar el nou edifici han estat «un èxit».

Pel que fa al pressupost destinat per a tots els actes de celebració de l'efemèride és «molt econòmic», va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT