PUBLICITAT

Vallnord interessa els russos per optimitzar l'orferta de neu i natura

  • Les CCIS de Dmitrov i Andorra signen un acord de col·laboració
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió de la delegació russa amb la CCIS i el Cònsol honorari de Rússia a Andorra, Pere Joan Tomàs, ahir. Foto: TONY LARA

Les Cambres de Comerç Indústria i Serveis (CCIS) de Dimitrov i d'Andorra van signar ahir un conveni de col·laboració per facilitar els intercanvis empresarials entre el districte rus de Dmitrov, situat a 25 quilòmetres al nord de Moscou i el Principat. L'alcalde i també president de la CCIS de la ciutat de Dmitrov, Valeriy Logachev, va explicar ahir que «el proper mes de juny rebrem una delegació andorrana per començar a concretar futurs projectes empresarials». I va afegir que «estem molt interessants en l'experiència d'Andorra en el sector de l'esquí per desenvolupar el nostre turisme». Logachev es va referir principalment als segments del turisme familiar i el turisme jove i va argumentar que «ens falta oferta en aquests dos segments, escoles d'esquí i instal·lacions tant per desenvolupar el sector de la neu com el de natura», i va matisar que «Andorra té el mateix negoci que nosaltres i ens interessa per la seva experiència i intercanviar coneixements». Lloant les bones relacions entre el districte i Andorra, Logachev també va anunciar l'agermanament de la seva ciutat amb la Massana i la implicació per participar en intercanvis culturals i folklòrics a la parròquia, així com l'interès dels esportistes d'alt nivell per poder preparar-se a Vallnord, «una possibilitat que també oferim als esportistes d'Andorra a casa nostra, on disposem d'infraestructures molt especialitzades», i va citar el bobsleigh o el patinatge, entre altres. Logachev va continuar explicant que Dmitrov és una ciutat petita que té gairebé la mateixa població que Andorra -62.000 habitants-, que té molta infraestructura esportiva però que «li falta desenvolupar una infraestructura hotelera com la que té Andorra així com serveis complementaris com les escoles d'esquí o els parcs de neu per als més petits i els espais naturals». I és que el districte ja disposa de cinc estacions d'esquí i d'un entorn natural força atractiu i rep dos milions d'esquiadors moscovites l'any. L'objectiu de l'alcalde Dmitrov és aprofitar la proximitat amb la capital russa per tal de convertir-lo en una destinació de referència no només a l'hivern sinó també a l'estiu és per això que es va interessar pel cas de Vallnord, en considerar que és una estació de dimensions similars a les que tenen a la seva regió, i per la gestió dels atractius naturals del Parc Natural del Comapedrosa o de Naturlàndia.

El president de la CCIS d'Andorra, Marc Pantebre, va afegir que la visita d'aquesta delegació és la resposta a una visita prèvia feta el juny de l'any passat per part de representants de la CCIS a la ciutat russa. Després de la reunió d'ahir, Pantebre va reiterar que els representants de la delegació russa «estan sobretot interessats en la gestió i l'explotació de les estacions d'esquí i dels parcs naturals». I va argumentar que «ells tenen una natura que voldrien explotar millor i, per tant, els interessa molt saber com es gestiona Naturlàndia o el Parc Natural del Comapedrosa». Pantebre també va remarcar que «un altre aspecte que volen potenciar són les visites d'un sol dia de turistes provinents de Moscou i la seva àrea metropolitana». I va concloure en quant a la signatura del conveni de col·laboració que «el que sempre intentem fer és facilitar les coses i, a través d'aquest memoràndum, el que podrem fer serà ajudar a qualsevol empresa andorrana que s'interessi per la regió a fer-li descobrir».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT