PUBLICITAT

Les nevades reobren la problemàtica dels accessos al Pas de la Casa

  • La Policia confirma que ja ha començat a sancionar als conductors per no portar rodes de contacte ni cadenes
L. F .M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una màquina llevaneus a la carretera RN 22, que ahir a la tarda continuava tancada. Foto: TONY LARA

protecció Civil informava ahir a través d'un comunicat que les cotes altes acumulaven al matí entre 40 i 50 centímetres de neu després de l'episodi de nevades i vent del dilluns. Des de Protecció Civil van alertar de que encara s'esperava més neu, fins a avui al migdia, amb precipitacions continuades. En el comunicat també es posava de relleu que els accessos a França continuaven tancats durant tot el dia, pel risc associat a les precipitacions, sumades a les fortes ràfegues de vent, superiors als 90 km/hora. Des de Mobilitat van confirmar que no tenien previst obrir-los en tota la nit ni, segons el que indicaven les previsions meteorològiques, tampoc durant el dia d'avui.

El president d'Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va reiterar ahir les queixes sobre el fet que encara no s'hagi fet cap obra de millora de la carretera d'accés a Andorra des de França, i que tornin a estar amb els mateixos problemes que la temporada passada. Carrié va lamentar que no s'aprofités l'estiu per solucionar la problemàtica de les allaus a la RN20 i RN22. El president d'Iniciativa Publicitària va subratllar la necessitat de sistemes de tirs d'allaus amb Gasex o Catex, o la construcció de «túnels parcials com els que hi ha a totes carreteres dels Alps».

PRIMERES SANCIONS / Per altra banda, la Policia va informar ahir que ja han començat sancionar als conductors que no porten rodes de contacte ni tampoc cadenes, tot i que van dir que no en faran un balanç fins a final de temporada. També van assegurar que no s'han creat dispositius especials per dur a terme aquest control per posar les multes, sinó que els agents estan en els punts de la xarxa en el quals són obligatoris els equipaments, «tal i com es feia abans de sancionar».

Pel que fa al tancament de carreteres, dilluns al vespre també es va tancar la carretera d'Arcalís per motius de seguretat i per garantir el treball dels diferents efectius desplaçats a la zona. Ahir al matí, cap a les 7.30 hores, aquesta zona va ser objecte de tirs preventius per fer baixar les allaus i va continuar tancada duran el matí.

El COEX també va actuar ahir a les 8.30 hores a la carretera de Soldeu, igualment amb tirs preventius per garantir les condicions de seguretat, mentre que hores d'ara. Finalment, durant el matí d'ahir també es van realitzar tirs preventius per fer baixar les allaus a la zona de les Fonts d'Arinsal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT