PUBLICITAT

El robatori de les olles

  • La crema del Carnestoltes tanca el Carnaval d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany
  • Els bars de Sant Julià reparteixen més de 2.000 tapes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA / SANT JULIÀ

Periodic
L'Esbart d'Andorra la Vella durant el Robatori de les olles. Foto: TONY LARA

Al voltant d'una quarantena de persones van participar ahir en la recuperació de la tradició del Robatori de les olles. Gràcies a la col·laboració de l'Esbart dansaire i dels establiments del centre històric d'Andorra la Vella, l'antiga tradició en què els joves passaven per les cases a endur-se queviures es va recuperar ahir. La consellera de Cultura i Participació Ciutadana de la capital, Meritxell Rabadà, va celebrar que s'hagi pogut recuperar aquesta antiga tradició, segons va informar l'ANA.

Vestits amb les robes típiques dels consellers generals, els membres de l'esbart dansaire van escenificar l'antiga tradició en què els joves aprofitaven quan les famílies anaven a conrear les terres per «robar les olles» amb el menjar. Rabadà va explicar que aquesta tradició és «molt molt antiga», i que anys enrere, cap als 80, ja es va intentar recuperar, però que es va fer sense avisar els comerciants i per això no va tenir èxit. Aquesta vegada, els establiments del centre històric s'han sumat a l'esdeveniment, «està tot consensuat», i molts d'ells ja van preparar queviures per donar als visitants de l'esbart que s'hi han acostat ballant al ritme de la música que els ha acompanyat durant tota la tarda. La festa va acabar a Escaldes-Engordany, quan els membres de l'esbart van pujar en una carrossa per l'avinguda Meritxell i Carlemany fins despenjar el Carnestoltes. Allà se l'ha sotmès al judici final i se'l va cremat a la plaça Coprínceps, on desenes d'espectadors van gaudir de l'espectacle. Amb aquests actes es va donar donat per tancat el Carnaval conjunt que han celebrat aquest any les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Ruta de la tapa / Els 21 bars i restaurants de Sant Julià que van participar durant els dies de Carnaval a la Ruta de la Tapa van repartir fins a 2.084 racions de les seves especialitats. Això vol dir, com va indicar el responsable de Cultura de Sant Julià, Jordi González de Alaiza, a l'ANA, que aquestes persones van prendre una de les tapes dels establiments que han participat en aquest esdeveniment.

A més, 13 persones van tastar totes les tapes i van aconseguir el passaport que els ha permès obtenir un dels premis del sorteig. El bar Ca l'Angel va aconseguir el premi a la Millor tapa i la Pizzeria Venecia el de Millor establiment. L'acte va acabar amb la baixada del Carnestoltes i la seva crema a la plaça Major.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT