PUBLICITAT

El Sedis Bàsquet integra joves amb discapacitats psíquiques

  • La secció té una estructura idèntica a la de la resta d'equips
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Dos jugadors fan un exercici durant l'entrenament Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El Sedis Bàsquet integra joves amb discapacitats psíquiques a través de l'esport mitjançant una secció del club formada per uns 25 joves amb diferents discapacitats psíquiques. La secció, anomenada Sedis Airam, compta amb una estructura idèntica a la de la resta dels equips del planter del Sedis Bàsquet, disposa d'entrenador, Pep Mora; equip tècnic, fitxes federatives, equipatge i els seus horaris d'entrenament i competició. El responsable de la secció, Climent Baraut, destaca «la normalitat» d'una secció més del club que «juga els seus partits, surt a competir i, si es pot, a guanyar». Baraut afirma que tenen avantatges ja que com a club «ja disposen de la infraestructura i el material necessari».

El Sedis Airam competeix en la lliga Fedic, emmarcada en la Federació Catalana de Basquetbol, que compta amb la participació de cinc equips més d'arreu de Catalunya. Cada un d'aquests equips acull una trobada al llarg de la temporada en què s'enfronten entre ells per mesurar les seves habilitats i els progressos. A més d'aquestes trobades el Sedis Airam participa en totes les competicions que se li plantegen. En aquest sentit l'entrenador del Sedis Airam, Pep Mora, afirma que «és important competir el major nombre de partits possibles». Mora explica que quan van començar els joves sabien molt poc de l'esport i que amb els anys «han anat evolucionant, millorant i han progressat com a jugadors de bàsquet».

Un dels jugadors de la secció, Ezequiel Vicente, explica que li agrada molt el bàsquet, que va començar a jugar de petit. «M'agrada que tots som companys i ens ajudem», comenta. En Gerard Piqué, un altre dels jugadors, explica que li agrada molt els entrenaments, «fent parades a cistella i entrades». Un altre dels membres del Sedis Airam, Heribert Lara, diu explica «li agrada molt aquest esport i anar a jugar partits».

Amb aquest projecte el club urgellenc vol potenciar i enfortir la seva tasca social i la seva vinculació amb la ciutat endegada ja fa temps amb els equips de base i l'Escola de Bàsquet. Per altra banda, l'equip vol ser una aportació més per mirar de donar suport i complementar la tasca de formació que aquests joves realitzen a diari, tant al Taller Claror com en altres centres, de la mà dels seus educadors i les seves famílies, informa l'ACN.

Superació personal / Baraut subratlla que l'esport s'ha mostrat com una eina de superació personal, d'augment de l'autoestima i d'integració social a tots els nivells i, molt particularment, en col·lectius amb necessitats especials. Baraut, directiu del Sedis Bàsquet i impulsor del projecte, assegura que aquest equip «és molt il.lusionant i en gaudim tant els jugadors com nosaltres mateixos». I afegeix que el Sedis Airam «ajuda a solidificar el club i dona la oportunitat a tothom de competir i jugar a bàsquet».

El president del Sedis Bàsquet, Antoni Ferraz, explica que com a club «es va omplir un buit social que ha estat molt enriquidor amb els anys». Ferraz explica que el nom es deu a una de les principals benefactores de la secció que es deia Maria i «el nom al revés esdevé Airam, tal com es diu la secció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT