PUBLICITAT

El caldo i el ball de l'Óssa capitalitzen la festa

  • Ordino i Encamp van dedicar la jornada d'ahir a la celebració més típica amb un àpat multitudinari i una representació de llegenda
EL PERIÒDIC
ESCALDES=ENGORDANY

Periodic
El repartiment del tradicional caldo de Carnaval a Ordino, ahir Foto: TONY LARA

El Carnaval es va celebrar ahir amb dos plats forts a Ordino amb el caldo típic al migdia, i a Encamp amb el no menys tradicional ball d'Óssa. La plaça Major d'Ordino es va omplir de veïns i visitants ahir al migdia que hi van acudir per degustar el caldo de Carnestoltes ofert a tothom, que va preparar de manera gratuïta un hotel de la parròquia. Els menuts van aprofitar l'ocasió per presumir de disfressa ja que a la tarda també es va celebrar un concurs infantil al centre esportiu. Ordino va cloure el periple festiu amb una animació amb ball i berenar per als assistents.

Mentrestant a la vall del Valira d'Orient, els dallaires que havien de segar el camp de l'aparcament de l'Areny a les quatre de la tarda, es van trobar amb una sorpresa. I és que no estaven sols sinó envoltats per unes escultures en forma de pensadors. Es tractava dels Set poetes, com va anunciar el mateix cap dels dallaires, que els va fer retirar per poder fer la feina i cobrar els 19 euros establerts amb l'amo, segons va informar l'ANA. Els joves encampadans van fer aparèixer també un agent de circulació per comprovar que no superaven la taxa d'alcoholèmia, com diuen que se'ls retreu constantment. Els acudits d'aquest acte van tenir com a protagonistes la consellera de la minoria encampadana, Eluska Galdós; així com la classe política en general o els turistes russos. Centenars de persones es van aplegar a l'aparcament de l'Areny per gaudir del tradicional ball de l'Óssa, un dels actes centrals del Carnaval d'Encamp que acaba demà dimecres amb la crema de sa majestat Carnestoltes. Ahir els joves de la comissió de festes van tornar a exercir de dallaires i mentre segaven el prat van estar els protagonistes de diversos esdeveniments. Primer les negociacions amb l'amo del terreny que els va acabar dedicant una cançó al piano, després l'aparició d'un nan que es va unir a la brega i, evidentment, la Fregona que els va venir a portar un berenar molt especial amb pa, fuet, ous, farina, un enciam i vi que van acabar per llançar-se al cap. Mentre els dallaires segaven el prat, el cap del grup va llegir alguns continguts del diari, amb un pòster central de la consellera de la minoria, Eluska Galdós, i va fer algunes referències diverses a la classe política i a les jubilacions dels funcionaris. A més, durant l'acte es van tornar a repetir les al·lusions a les proves d'accés al cos de Policia. Entre els personatges destacats, a més dels mateixos dallaires, també hi havia un grup de russos i francesos que van gaudir d'un espectacle turístic en una carpa, un agent de circulació que va practicar un control d'alcoholèmia als joves, els Set poetes de Jaume Plensa que ocupaven el prat que havia de ser segat i altres personatges televisius.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT