PUBLICITAT

Un obús de la Guerra Civil apareix al poble d'Agramunt

  • L'artefacte de 60 cm de llargada i 13 cm d'amplada estava a la cuneta
EL PERIÒDIC
AGRAMUNT

Periodic
L'obús que els operaris van trobar ahir a la cuneta de la LV-3231 Foto: EL PERIÒDIC

Les obres de millora de la carretera LV-3231 entre Agramunt i Tornabous, a l'Urgell, van posar al descobert ahir un obús de la Guerra Civil, segons va informar l'ACN. Els responsables del Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida, titular de la via, van haver d'aturar els treballs després de trobar l'artefacte, d'uns 60 centímetres de llargada i 13 de diàmetre, enterrat en un lateral de la carretera.

En concret va ser l'operari d'una excavadora qui el va desenterrar fent tasques de desbrossament i adequació de les cunetes. Tot seguit els operaris van paralitzar els treballs momentàniament per retirar amb seguretat l'artefacte i apartar-lo de l'obra, mentre avisaven els Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de la situació sense més incidents. Els treballs a la carretera LV-3231 es van reprendre amb normalitat i l'obra continua amb el calendari previst. La Diputació de Lleida va iniciar el passat mes de gener les obres de millora i condicionament de la carretera que va d'Agramunt a Tornabous, entre els punts quilomètrics 6,4 km i 7,7 km. El tram objecte de les obres arriba prop del nucli d'Almenara Alta i passa per l'accés actual al Pilar d'Almenara, que es troba a l'alçada del punt quilomètric 7,3 km. Els treballs, que compten amb un pressupost de 532.575,76 euros, van començar amb el replanteig geomètric de l'obra i els treballs previs de desbrossament de tot el traçat de la carretera.

La Diputació de Lleida preveu t que les obres finalitzin a principis d'estiu, ja que el període d'execució és de 6 mesos. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT