PUBLICITAT

Convenis per millorar la previsió i resposta a les emergències

  • Tècnics de Protecció Civil assessoraran els municipis aranesos
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Imatge de un vehicle baixant del port del Cantó a la N-260. Foto: ACN

Econseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el síndic d'Aran, Carles Barrera, van signar dissabte passat dos convenis en matèria de Protecció Civil i d'Extinció d'Incendis i Salvaments. D'una banda, el conveni de Protecció Civil regula la col·laboració en la planificació, detecció i avisos d'emergència o de normalitat en els casos que afectin a la Val d'Aran, i reforça la coordinació entre el Centre de Coordinació d'Emergències i el Conselh Generau d'Aran. D'altra banda, Interior posarà a disposició del Conselh Generau d'Aran tècnics per fer funcions d'assessors, i valoració dels riscos en els municipis d'Aran, o recomanacions sobre la redacció dels plans d'actuació municipal, segons va informar l'ACN.

Cal recordar que l'Aran, per les seves característiques orogràfiques, climàtiques i de vegetació està sotmesa a situacions de riscos climàtics i meteorològics com nevades, inundacions, o altres riscos naturals i tecnològics (accidents industrials, de transport de mercaderies perilloses, etc) que poden generar emergències de gran magnitud i afectar a més d'un municipi, segons informa Interior en un comunicat.

El conveni també preveu que ambdues parts estudiaran la possibilitat de delegar o encomanar funcions del Departament d'Interior en matèria de protecció civil al Conselh Generau d'Aran per tal de millorar la previsió i resposta a les emergències.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT