PUBLICITAT

El català Gaig (BMW) s'imposa a un Ral.li d'Andorra molt exigent

  • Bercianos és exclòs, tot i acabar segon, per portar pneumàtics 'slicks' que el reglament no permet
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: JAS

La norma és la norma, i els comissaris del 39è Ral.li d'Andorra van deixar fora de la classificació final l'andorrà Àlex Bercianos (Seat León Cupra) quan va acabar segon, ja que no el van permetre entrar al parc tancat que marca el reglament per portar uns pneumàtics slicks, prohibits per a la cursa de velocitat però permesos per a la de regularitat. Amb tot, Bercianos va ser segon per darrere del català Jordi Gaig (BMW M3), el qual amb un temps d'1h 16min 47,6s en els 121km i 10 especials, va ser el guanyador absolut d'una fita andorrana molt exigent per als pilots i per a les màquines.

La prova va comptar a la sortida del dissabte amb 54 vehicles, dels quals 22 competien en regularitat. A les dues de la matinada d'ahir, quan va acabar la competició, només havien acabat 33 vehicles. Entre les baixes destaquen les del sis vegades campió de Catalunya, Josep Maria Membrado amb el seu copilot andorrà, Josep Ribolleda (Seat León Cupra), a més de la de l'actual campió, Joan Carchat (Lancia Delta Integrale, de l'ACA Júnior), el qual va tenir una sortida per problemes amb els frens en el segon tram del dia, just quan era el líder de la prova.

Gaig li va prendre el relleu a Carchat i no va abandonar la primera plaça fins el final, tot i que sempre amb una interessant lluita amb Bercianos. Amb tot, després de la neutralització abans de la prova nocturna les coses no van variar massa tot i que Bercianos va aconseguir un parell d'scratx que el confirmaven segon. Quan van finalitzar els trams cronometrats va arribar la sorpresa pel pilot andorrà quan va ser exclòs pels pneumàtics que portava. Bercianos ho explica: "Portàvem els slicks per acabar de gastar-los, al principi del ral.li ens van dir que podríem córrer i després ja veuríem què es faria; per mi el més important és que hem rodat en els temps dels millors". El primer andorrà a la classificació va ser Manel Guiral i David Mortes (R5 GT Turbo), els quals van ser sisens a 8min 36,1s de Gaig. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT