PUBLICITAT

Caminal demana la dimissió de Capdevila de la Mancomunitat

  • Diu que el president promou una planta privada de residus
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un camió d'escombreries a la Seu d'Urgell Foto: TONY LARA

el regidor d'ERC de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i membre de la junta de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Miquel Caminal, ha demanat la dimissió d'Antoni Capdevila com a president de la Mancomunitat perquè aquest promou com a alcalde de Ribera d'Urgellet un centre de triatge de residus a Sant Pere de Codinet, quan per llei només hi pot haver una planta d'aquestes característiques per comarca, i a l'Alt Urgell ja hi ha la de la Mancomunitat, a Benavarre, segons ERC.

Caminal considera que la situació és encara més greu pel fet que els tràmits de la planta de Codinet es van posar en marxa el 2011, «quan Capdevila ja era president de la Mancomunitat». L'equip de CiU de Ribera d'Urgellet va aprovar l'adjudicació del lloguer de dos finques de Codinet a l'empresa Urgellet Ambiental per instal·lar-hi una planta de gestió de residus ambientals, i el juny del 2013 va aprovar també el pla especial de la planta, iniciant-ne així el tràmit urbanístic. «Per molt que Capdevila asseguri que ha aturat la planta, els fets demostren el contrari.

Runa / I encara cal afegir-hi que al mateix municipi hi ha una planta de triatge de runa d'obra actualment aturada precisament perquè està operatiu el centre de de la Mancomunitat a Benavarre i tots dos no poden funcionar a la vegada, i fins i tot el mateix Capdevila ha expressat en alguna assemblea de la Mancomunitat la seva contrarietat per aquest fet», s'afirma des d'ERC.

Per això, Caminal assegura qquestes actuacions demostren que Capdevila «no està legitimat per ser president de la Mancomunitat d'Escombraries, i demostren una deslleialtat evident de Capdevila cap a aquest organisme». Per aquest motiu, el regidor d'ERC de la Seu, Miquel Caminal, va demanar la seva dimissió en l'assemblea celebrada el 23 de desembre passat.

En paral·lel, cal recordar que aquest any la Mancomunitat ha engegat una campanya per potenciar la selecció d'escombraries i superar el 45% actual de reciclatge, per intentar recuperar part dels 700.000 euros anuals que s'enterren a l'abocador en concepte de material no reciclat, i poder reduir així la taxa que paguen els ciutadans, que podria disminuir en un 50% si augmenten els índexs de reciclatge. Precisament per donar credibilitat a aquesta campanya i al missatge tan important que cal fer arribar a la ciutadania, «seria il·lògic i anormal que Capdevila segueixi sent president de la Mancomunitat quan, com a alcalde de Ribera d'Urgellet, fa moviments que perjudiquen clarament el present i el futur d'aquest organisme». diu el comunicat que ahir va fer públic ERC de la Seu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT