PUBLICITAT

Cinca afirma que el Govern no ha de ser responsable del fons de pensions

  • El ministre subratlla que «només en són propietaris els que se'n beneficien»
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ahir. Foto: TONY LARA

Els funcionaris han criticat al Govern perquè el fons de pensions que aquest els hi proposa a l'esborrany de la Llei, «no assumeix la cobertura de cap risc relacionat amb les prestacions previstes, ni garanteix una rendibilitat mínima als partícips». Ahir, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va voler deixar clar que «el Govern no pot garantir cap rendibilitat» i que «són els propis treballadors els amos dels fons» i per tant, els qui hauran d'estipular la gestió «en base a les seves expectatives i en funció de diversos paràmetres», com l'edat mitja o la cobertura que vulguin tenir.

El ministre va subratllar que el Govern «no gestiona ni fa d'entitat financera», ni és el que ha d'assumir «si la gestió del fons és més o menys bona», ja que, «només són propietaris del fons aquells que se'n beneficien». A més, Cinca va afegir que «el Govern està agafant el compromís de posar uns diners al fons i em sembla excessiu que hagi de rendibilitzar aquests diners».

L'APORTACIÓ INICIAL / Una de les altres crítiques reiterades des de la Plataforma és que l'Executiu no es comprometi a fer l'aportació de 280 milions d'euros, que seria el meritat pels funcionaris fins ara. Cinca va respondre ahir que «l'Estat no té 280 milions d'euros d'un dia per l'altre» i que precisament per aquest motiu es va crear el nou model. Un model que divideix la pensió en tres grans parts: l'aportació de la CASS, el que el funcionari ha meritat fins al moment actual, i el nou model amb l'aportació del 3% per part del funcionari i l'altre 3% per part de l'Executiu.

Des del primer any el Govern farà una dotació d'uns 12 milions d'euros(sense tenir en compte el 3% per funcionari), i Cinca va assegurar que les aportacions estan garantides tots els anys per a no perdre la rendibilitat del fons.

Finalment, el ministre va concloure que «la complexitat està en traslladar el model actual a un nou model, tenint en compte que hi ha 2.000 treballadors i que es tracta d'un model «ni molt menys tant generós».

PLACES DE BOMBER / El Consell de Ministres va aprovar ahir la publicació d'un edicte extern per a la provisió de tres places vacants de bomber adscrites al Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament (DEPEIS) del ministeri de Justícia i Interior. El DEPEIS havia demanat la cobertura de cinc places vacants en el lloc de treball de bomber, mentre que el Govern va aprovar el passat mes de desembre la publicació d'una promoció interna pel proveïment d'aquestes vacants. Després d'aquesta convocatòria, van quedar tres places desertes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT