PUBLICITAT

Taller de curtmetratges per a joves a la Biblioteca de la Seu

  • Es donar les eines als joves perquè gravin i muntin el seu vídeo
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Joves que participen en el taller de curtmetratges Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

Una desena de joves de la Seu d'Urgell d'entre 12 i 18 anys participen en un taller de curtmetratges organitzat per la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell.

El taller, que va a càrrec de la productora Cu-Cut i d'Albert Galindo, es farà en quatre sessions, una que ja s'ha fet durant aquest mes de febrer i les altres estan previstes durant el mes que ve.

La directora de la biblioteca, Lourdes Esteve, ha manifestat que l'objectiu és donar a conèixer la biblioteca al públic jove. «Actualment sembla que només existeixi el servei de Wifi i la sala d'estudi», ha comentat. Els vídeos es gravaran amb qualsevol dispositiu, tindrà la biblioteca com a protagonista o com a marc i acabaran penjats al Youtube.

El cineasta urgellenc Albert Galindo, que imparteix el curs, ha explicat que és un taller de poques sessions i que «l'objectiu és que els joves surtin amb una idea de com es prepara un curtmetratge, a partir de una base poder explicar una història».

En la primera sessió s'explicarà la proposta general del taller i el funcionament i serveis de la biblioteca, com es fa un guió, quins sistemes de gravació hi ha i amb quins aparells es pot filmar un curt. També es visionaran alguns curtmetratges.

En la segona sessió, es treballarà un guió sobre una idea ja pensada, es buscaran escenografies, es redactaran diàlegs i s'explicarà com es fa el muntatge d'un curt. A la tercera, els joves portaran a terme la gravació dels curts amb diferents sistemes i aparells tècnics. En la darrera sessió tindrà lloc l'edició dels curts, la inclusió de so, música i crèdits.

Condicions / L'únic paràmetre obligatori que hauran de seguir els joves, manifesta Galindo, «és que els curtmetratges s'hauran de gravar a la biblioteca i l'hauran de tenir com a protagonista o com a marc on es desenvolupa l'acció», informa l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT