PUBLICITAT

Vinyes abandona a Oviedo però es confirma campió

  • El pilot de Suzuki sentencia oficialment la Copa d'Espanya en dues rodes motrius
EL PERIÒDIC
OVIEDO

Periodic
El Suzuki Swift de Vinyes i Mercader, en un revolt, ahir al Ral.li d'Oviedo. Foto: FOTO ESPORT

Joan Vinyes i el seu copilot Jordi Mecader (Suzuki Swift S1600) van confirmar l'objectiu amb el qual van iniciar la temporada, el triomf en la Copa d'Espanya de dues rodes motrius 2010. La celebració del títol no va poder ser completa, ja que Vinyes no va poder acabar el 47è Ral.li Príncep d'Astúries en trencar la caixa de canvi quan faltaven tres especials per al final i es jugava les seves opcions per aconseguir un lloc en el podi absolut del Campionat d'Espanya.

Vinyes i Mercader van iniciar la seva participació en la primera prova asturiana, i única per a ells, del Campionat d'Espanya de Ral.lis a un excel.lent ritme que els va situar al capdavant de la classificació de 2RM des de l'especial inicial, a més d'estar entre els cinc millors del campionat absolut. Malgrat tot, el pilot de Suzuki va haver de superar un incident, que va marcar el seu estat d'ànim la resta de la jornada, ja que en el primer pas per Villaviciosa-Colunga va donar abast al seu predecessor en la sortida i rival directe en l'esmentat campionat absolut, Miguel Fuster, que amb problemes anava a un ritme més lent. Joan va intentar passar però va trobar l'oposició poc esportiva del Fuster. Després de més o menys 4 km Vinyes ho va aconseguir, però molt enfadat. Al final de la jornada, Vinyes i Mercader aconseguien situar-se en al tercera posició de la classificació provisional de l'ERC, a 2min 28s d'Hevia-Iglesias i en la quarta de la provisional del Campionat d'Espanya amb la mateixa diferència respecte a Hevia.

Era el moment en què Vinyes i Suzuki aconseguien de manera matemàtica el títol de la Copa d'Espanya de 2RM 2000 cc., en retirar-se després de la 5a especial Miguel Arias, l'únic rival que fins al moment mantenia una mínima opció d'arrabassar-li el títol a l'andorrà.

VINYES CONTINUAVA CONCENTRAT
Joan es mantenia amb un semblant seriós i concentrat perquè el ral.li encara no havia acabat: "Anem a seguir lluitant per estar entre els millors del campionat d'Espanya". Durant l'inici de la segona jornada, ahir al matí, les coses van seguir amb el guió previst, la potència i la tracció total dels vehicles de Fuster i Burgo eren factors contra els quals era difícil fer front. Vinyes-Mercader al volant del Suzuki Swift S1600 van perdre terreny des de la primera passada per l'especial inicial. Malgrat això, tot indicava que els 2min 15s d'avantatge al seu favor respecte a Fuster serien suficients per superar-li al final. Pel que fa a Burgo, la situació era clarament favorable al pilot gallec. Al final del primer bucle les expectatives s'estaven complint. Després de les tres primeres especials de la jornada el pilot de Suzuki solament havia cedit 12s de l'avantatge que tenia sobre Fuster mentre que Burgo li superava en 38s.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT