PUBLICITAT

Vila assegura que és innocent del cas d'exhibicionisme

  • Critica que la majoria hagi tirat pel dret en l'embelliment de Meritxlell
EL PERIÒDIC
ANDDORRA LA VELLA

Periodic
Vila, en un Consell de Comú el passat novembre Foto: TONY LARA

El conseller de la minoria del comú d'Andorra la Vella, Josep Vila, va assegurar ahir que és «innocent» del cas d'exhibicionisme davant de menors que se li imputa i pel qual va ser detingut el passat mes de setembre. El conseller de la capital va explicar, durant una entrevista mantinguda a RTVA, que la investigació sobre els fets ja s'ha acabat i que ara espera que el batlle es pronunciï aviat i «l'aigua torni al seu lloc».

La causa, sota secret de sumari, ja ha tancat la fase d'instrucció amb la declaració d'innocència de Vila. El conseller va assegurar que no ho va fer i per això va decidir que no havia de dimitir, malgrat que en un principi va tenir dubtes. Segons Vila, per això després de 46 hores «el batlle em va deixar anar i, per tant, no hi havia gaires coses perquè em poguessin retenir». Ara està a l'espera que la batllia arxivi la causa o decideixi obrir un judici oral.

Un embelliment no consensuat / D'altra banda, conseller del grup mixt va lamentar que la majoria comunal no hagi tingut en compte els sectors implicats com els comerciants o la ciutadania en les actuacions dutes a terme per embellir l'avinguda Meritxell. Aquesta actuació és una prova «de la diferència d'un mandat a un altre» ja que en l'anterior es va crear la conselleria de Participació Ciutadana que ara «s'ha esborrat del Comú». Respecte a aquesta conselleria Vila va dir que «no sé si funciona» i va afegir que en aquests dos anys «no veig que tingui molt de moviment».

Vila va criticar la manca d'informació sobre les actuacions que es duen a terme i que, segons va explicar, han provocat el malestar de diversos col·lectius com els comerciants o els arquitectes. A més, també considera que el moment escollit per començar a fer l'embelliment no és el més adequat ja que coincideix amb la temporada alta del comerç.

El conseller va considerar que l'obsessió de la majoria per reduir el deute suposa l'abandonament de la parròquia, que va titllar de «cendrer» per la manca d'higiene i el mal estat de les voreres. Un exemple que va posar i que evidencia aquesta situació és el malestar veïnal a Santa Coloma, amb una associació on, la cònsol Rosa Ferrer, assegura que hi ha darrere la implicació del PS. En canvi, el conseller d'SDP no hi veu proves suficients per parlar de politització del conflicte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT