PUBLICITAT

Neu per a nostàlgics

  • L'estació de Llessui torna a obrir-se a l'esquí 27 anys després del seu tancament
EL PERIÒDIC
SORT

Periodic
Un grup de joves accedeixen al Pisten Bus que els pujarà a la cota més alta de l'estació de Llessui Foto: acn / marta lluvich

L'estació d'esquí de Llessui (Pallars Sobirà) ha tornat a obrir les portes després de 27 anys del seu tancament. Llessui Snow Cat puja als esquiadors a la cota més alta de l'estació (2.430 metres) i aquests baixen esquiant per la neu verge de les antigues pistes. Als esquiadors se'ls trasllada amb un Pisten Bus, un vehicle especial per circular per neu, fins al cim de l'estació. Abans d'iniciar la primera baixada se'ls indica la zona per on han de baixar esquiant lliurement i es defineix un punt de trobada on els recull de nou el Pisten Bus per començar la segona baixada, i així successivament fins a quatre baixades. Els que volen gaudir de la neu sense esquiar se'ls ofereix excursions.

Aquesta activitat va destinada a aquells amants de l'esquí que busquen una muntanya verge i poc freqüentada on poder realitzar un tipus d'esquí diferent, exclusiu, sense aglomeracions i amb més llibertat que a altres indrets. Es tracta d'una activitat que poden fer un màxim de 12 persones al dia, capacitat del Pisten Bus.

David Solana, responsable de Llessui Snow Cat, explica que confia que el renom i record, encara present, de les antigues pistes d'esquí de Llessui, sigui un reclam per a tots aquells que hi van poder esquiar i per als que no van tenir la sort de fer-ho.

La jornada comença al poble de Llessui, on es traslladen els esquiadors amb un vehicle tot terreny fins a la cota 1.600 aproximadament, punt on es troba el Pisten Bus. Des d'aquest punt, el Pisten Bus es l'encarregat de portar la gent i el material fins a la cota més alta de la muntanya per iniciar el descens. Als esquiadors se'ls equipa amb el material necessari de seguretat com arva, sonda, pala i emissora.

Des del tancament de l'estació l'any 1987 hi ha hagut amants de l'esquí i nostàlgics de l'estació de Llessui que no han deixat d'esquiar en aquesta muntanya. Aquests esquiadors pugen fent esquí de muntanya fins al cim. Aquesta nova iniciativa els permetrà fer més d'una baixada per neu verge durant la jornada i poder arribar a la cota més alta de l'estació amb molt poc temps i sense haver de tenir una forma física adequada gràcies al Pisten Bus.

Llessui Snow Cat també ofereix la possibilitat de realitzar excursions amb el Pisten Bus per a tots aquells que volen gaudir de la neu sense esquiar, realitzant parades al llarg del recorregut per a poder aprofitar les fantàstiques vistes que ofereix aquesta muntanya a l'hivern, informa l'ACN.

L'estació d'esquí de Llessui es va inaugurar al 1966. Després d'alguns hiverns amb poca neu, on encara la producció de neu artificial no era comú a les estacions d'esquí, i problemes econòmics i de gestió, va tancar les portes l'any 1987.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT