PUBLICITAT

La Seu acollirà diversos actes com a capital del bàsquet català

  • La ciutat espera la visita d'unes 8.000 famílies
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Batalla, Fa i Ferraz durant l'acte de presentació a la sala de la Immaculada de la Seu Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

La setmana passada d'Urgell va tenir lloc la inauguració de La Seu d'Urgell, Ciutat del Bàsquet Català 2014 en un acte presidit per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, el president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa, i el president de l'AE Sedis Bàsquet, Antoni Ferraz.

L'acte també va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, el president de la RT de la FCBQ, Ferran Aril, i el delegat territorial de la Secretaria General de l'Esport, Joan Ramon Solsona.

Des que la Seu d'Urgell va agafar el relleu de Castelldefels com a Ciutat del Basquet Català 2014 el passat 31 de gener i fins el pròxim 30 de desembre, la capital de l'Alt Urgell celebrarà més d'una vintena d'activitats relacionades amb el bàsquet, així com també altres actes socials i culturals, que aportaran la visita d'unes 8.000 famílies.

En la presentació de la Ciutat del Bàsquet Català, l'alcalde urgellenc va destacar que la celebració d'aquest esdeveniment esportiu és un «fet lògic per l'enorme vocació esportiva de la ciutat, però també perquè fa 50 anys que el bàsquet és present a la Seu d'Urgell, i en fa 45 de la fundació de l'AE Sedis Bàsquet». Per a Batalla, que la Seu ostenti el títol de Ciutat del Bàsquet Català «és una bona oportunitat per ser un aparador tant des del punt de vista esportiu com turístic».

Per la seva part, el president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa, va assenyalar a l'alcalde de la Seu d'Urgell i al president de l'AE Sedis Bàsquet, així com a també a Ferran Aril, com a eixos bàsics perquè la capital alturgellenca hagi pogut ostentar el títol de Ciutat del Bàsquet Català 2014. «Serà un èxit», va subratllar Fa.

En l'acte també hi va intervenir Antoni Ferraz, president de l'AES Sedis Bàsquet i president del Comitè organitzador d'aquest esdeveniment, qui va destacar que ser Ciutat del Bàsquet Català «és un bon reconeixement de la ciutat». El club que presideix des de fa 20 anys compta amb més de 300 jugadors federats, 90 nens i nenes a l'escola de bàsquet, un equip a l'elit del bàsquet estatal a la Lliga Femenina, així com un equip format per persones amb discapacitats psíquiques. Ferraz va assegurar que la Ciutat del Bàsquet Català a la Seu d'Urgell serà «una festa del bàsquet tant per a la ciutat com per a la comarca».

Calendari / La Seu d'Urgell, Ciutat del Bàsquet Català 2014 compta amb més de 20 activitats i esdeveniments relacionats amb el bàsquet que s'aniran celebrant durant tot l'any a la capital de l'Alt Urgell.

Les més destacades són la Trobada de Centres del Programa de Detecció i Perfeccionament (PDP) que tindrà lloc el 9 de març; el Campionat de Catalunya Júnior Masculí del 12 al 13 d'abril; el Campionat de Catalunya Júnior Femení del 25 al 26 d'abril; i la trobada d'escoles de bàsquet de la Territorial de Lleida que es farà el 4 de maig; entre d'altres activitats.

També destaquen el torneig de bàsquet que se celebrarà per Setmana Santa, així com el torneig de Nadal Minibàsquet que inclourà l'acte de cloenda i traspàs a la nova ciutat del bàsquet 2015.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT