El Matecosa guanya la Supercopa en el descompte de la pròrroga

• L'oportunisme de Gonçalves en el minut 121 dóna als lauredians el primer títol de la temporada
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els jugadors lauredians celebren la consecució del títol al finalitzar el matx. Foto: TONY LARA

El Matecosa Sant Julià és el nou campió de la Supercopa d'Andorra després d'un partit etern contra el Pidasa FC Santa Coloma. El primer títol de la temporada va poder ser per a qualsevol dels dos clubs, però l'oportunisme de Gonçalves en el minut 121 de la pròrroga va permetre que el trofeu anés a Sant Julià. El conjunt colomenc, que es va avançar en el marcador, va jugar millor que el Matecosa, tot i ser amb un jugador menys des del minut 31 de la primera meitat, quan Lucho va veure la segona targeta groga.

La lluita per la Supercopa va ser avorrida fins que va arribar la recta final del matx. Fins el moment gairebé no havia passat res. El més destacat va ser la important expulsió de Lucho, quan a la mitja hora marxava cap als vestidors carregat d'impotència per una acció que li va costar la segona groga i la corresponent vermella. El lateral --precisament jugador fins aquesta temporada del Matecosa-- va aprofitar que el joc es va aturar per anar a beure aigua a la banda contrària de les banquetes. Fins aquí tot normal si no fos perquè Lucho va sortir del terreny de joc. L'assistent va avisar l'àrbitre i aquest el va expulsar --ja havia vist una groga per una forta entrada cinc minuts abans--, sense que ni la graderia ni la banqueta colomenca protestessin excessivament.

Això, però, no va condicionar el joc del Pidasa, el qual va continuar amb la mateixa profunditat que havia mostrat fins aquest moment. Aquesta mena de domini va tenir el seu màxim exponent en el minut 36, però va ser gràcies a una falta directa que Manolo Jiménez va enviar al travesser de la porteria de Friday. Fins aquí, el Matecosa no havia ofert gairebé res, a excepció d'una rematada de Riera tot sol en el minut 21, després de rebre una bona passada de Varela des de la defensa, que Ricard va enviar a córner.

El joc del Pidasa passava per un Manolo Jiménez estel.lar que dominava tot el joc, però sense gaires resultats de cara a porteria. Alguna cosa va veure Xavi Roura des de la banqueta que va decidir que en la represa del partit entrés al camp Beto --passat de pes, però efectiu en el joc-- per Danilo. Aquest canvi va ser clau, perquè Beto es va plantar a la mitja punta com un clau, i fent de pivot repartia joc de cara als seus companys i obrint a les bandes. Just en una acció a banda a passada de Beto, Alejandro Romero --també ex jugador del Matecosa, com Lucho-- va lluitar com un animal una pilota que ell mateix semblava haver perdut. Per sorpresa va superar el defensa i va treure una centrada perfecta per sobre de la defensa que Chancha va enviar de cap al fons de la porteria. Era el minut 51 i un 1-0 que semblava definitiu, perquè el Matecosa no tenia profunditat.

PENAL I PRÒRROGA
El Sant Julià va veure que se li escapava la final i va anar a per totes però sense idees. En una jugada en el minut 79, Sebas --nomenat millor jugador del partit-- va controlar a l'àrea i Ribo el va agafar, amb la qual cosa l'àrbitre va assenyalar penal. Salvat no va fallar (1-1), i va arribar la pròrroga. En la primera part del temps extra res no va passar excepte un defectuós control de Riera dins de l'àrea que el va impedir xutar, i una 'xilena' de Gilbert que va donar un fort ensurt a la porteria de Friday. En la segona part de la pròrroga, però, va ocórrer tot. Només arrencar, Jacques va encarar la porteria i la defensa colomenca va anar al darrere. El moviment va obrir espais i Jacques va habilitar Pinto per la dreta, trencant la línia defensiva, i així el lauredià va batre Ricard per baix. Semblava aquest 1-2 definitiu, però en el minut 116 Ruiz va cometre penal sobre Beto, i Manolo Jiménez no va fallar des del punt fatídic. El 2-2 anunciava els penals, però just després que Friday hagués d'abandonar el duel per marejos --havia rebut un fort cop al cap minuts abans-- i Varela s'hagués de vestir de porter, Riera va controlar una pilota en el pic de l'àrea, va xutar i el rebot va ser per Gonçalves, el qual va dur el deliri al seu equip amb el 2-3. Era el minut 121, i el títol. [email protected]