PUBLICITAT

Recuperar més població per reactivar el sector immobiliari

  • Suárez diu que quan es recuperi l'activitat els immigrants tornaran
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Suárez, durant la conferència impartida ahir a l'Art Hotel Foto: ANA / J.D.

El professor de l'IESE, José Luis Suárez, va oferir ahir una conferència organitzada per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) amb el títol La recuperació econòmica: Canvi de cicle en el sector financer i en el sector immobiliari. Davant els representants empresarials del país, Suárez va repassar les causes de la crisi econòmica i les perspectives per als sectors econòmics i immobiliaris. Precisament, sobre el parc immobiliari andorrà, que està patint les conseqüències de la davallada demogràfica, va explicar que la població «es recupera a través dels saldos migratoris» i que aquests depenen de l'activitat econòmica. «Quan l'activitat econòmica es recuperi atraurà els immigrants i s'ocuparan els habitatges», va insistir. L'objectiu, per tant, és que «a llarg termini els saldos siguin positius, cosa que té a veure amb les activitats econòmiques bàsiques, com és a Andorra el comerç, el turisme o la banca».

Suárez creu que la mobilitat demogràfica és bona perquè «es poden absorbir els shocks econòmics o, simplement, l'estacionalitat de l'economia (la gent pot entrar i sortir buscant feina a diferents països), un dels postulats» –va afegir–, «de la Unió Europea d'ara».

També va assegurar que els bancs «han patit molt» el passat cicle econòmic i per això ara estan poc inclinats a finançar cap activitat d'inversió. En aquest sentit va pronosticar que quan es reactivi el crèdit es produiran compres perquè davant l'escassetat de compra per part dels particulars s'està creant una demanda no satisfeta, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT