PUBLICITAT

I en eslàlom, tampoc

  • Els Jocs es tanquen amb Gutiérrez fora de cursa en enforquillar en la 1a mànega, i mal balanç de la FAE
EL PERIÒDIC
SOCHI

Periodic
Mireia Gutiérrez, en una prova d'aquesta temporada a la Copa del Món d'eslàlom de Flachau Foto: Christophe PALLOT / AGENCE ZOOM

Els Jocs Olímpics van acabar ahir per a la delegació andorrana amb la celebració de l'eslàlom femení on hi era Mireia Gutiérrez amb la intenció de ficar-se entre les 30 millors. Ahir, però, tampoc no va ser el dia per als tricolors, i l'andorrana no va poder superar la primera mànega en enforquillar i quedar fora de cursa. La decepció era gran, però la realitat de l'esport és la que és i més en esquí alpí on la mínima errada et fa marxar a casa sense resultats.

«Surto bé, però a la primera part de la cursa ja enforquillo i fora», va resumir ahir l'esquiadora, que sentia «més ràbia que decepció perquè he estat esperant aquest dia i no he tingut temps de res, ha sigut molt ràpid i me n'he anat a terra directe». Gutiérrez assumia que l'eslàlom té aquest risc: «Estava bé, la pista ha marcat molt però en eslàlom és així. En eslàlom passa això sovint». En tot cas, l'andorrana volia ser positiva, i mirava al futur immediat, on encara té Copes del Món per disputar –del 6 al 8 de març, a Are (Suècia) i del 10 al 16 de març Lenzerheide (Suïssa)–: «La temporada no s'ha acabat, queden moltes carreres i s'ha de tirar endavant. Em quedo amb el resultat de supercombinada, el meu millor en uns Jocs». Gutiérrez va ser 18 a la prova combinada.

Carles Visa, director tècnic de la FAE, analitzava el que havia passat: «Sense comptar la diferència de temps que ens haguessin pogut treure en unes condicions així, la possibilitat d'entrar en el top 30 era bastant assequible». «La Mimi esquia bé les primeres portes», va continuar, «però en un dels girs tapa una mica l'esquí, aquest li mossega i enforquilla. Hem perdut una molt bona ocasió d'entrar entre les 30. Els dies d'entrenament estava esquiant molt bé».

BALANÇ NEGATIU DE LA FAE / Visa va fer l'anàlisi de la cita olímpica pel que fa als esquiadors andorrans: «Segons les expectatives que teníem no han estat els nostres Jocs i menys encara si hi afegim les lesions del Kevin Esteve i Joan Verdú. Crec que ho podíem haver fet millor sobretot en les proves on teníem més esperances com en l'SBX, el biatló, l'eslàlom de la Mimi i la supercombinada del Kevin, que finalment no hi participa per lesió però que era una de les proves on també hi teníem moltes esperances». «Crec que hem de ser prudents perquè amb la resta hem estat força més encertats», va continuar Visa, que explicava que Marc Oliveras havia estat «molt sòlid (arriba a totes les proves) i que compleix amb tots els objectius en el seu debut olímpic». Així mateix, va destacar la 18a posició de Gutiérrez en supercombinada: «Entra dins dels objectius i sobretot perquè realitza una mànega d'eslàlom força destacable».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT