Sense fulgor, però novè triomf seguit

• El Burgos perd a casa davant el Palència, l?únic que aguanta com pot la formidable ratxa del líder
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Trias s'enlaira per encistellar defensat per Matulionis en el River Morabanc- Lleida, ahir al Poliesportiu. Foto: ÀLEX LARA

Després de la jornada d’ahir ja es pot dir que la lluita per ser campió de la fase regular i ascendir per la via ràpida a l’ACB és cosa de dos. Per suposat del River MoraBanc, que ahir no va tenir brillantor però que tot i així va vèncer per 80-74 al Força Lleida; i del Palència, que va guanyar a Burgos –ja pràcticament descartat–, i és l’únic que aguanta la ratxa del líder.

Com ha estat habitual en diverses ocasions, el quadre tricolor, ahir amb un cinquè inicial inèdit –Dani López, Éric, Navarro, Hampl i Green–,  va començar el partit a remolc. El Lleida va sortir «endollat», que diria Peñarroya, i els seus pupils s’ho van prendre amb més paciència. El darrer fitxatge tricolor va estrenar el caseller de punts del River MoraBanc superats els dos minuts de joc més enllà de 6,75 que contrarestava un 0-2 inicial però que va anar seguit de dos triples seguits de Matulionis i el conseqüent 3-8.

Aquí va nàixer, coincidint amb l’ingrés a pista de Trías, el punt d’inflexió dels de Peñarroya. El rei del rebot valorat de l’Adecco Or va trigar com 10 segons en anotar, amb un palmeig, i també ell va culminar un parcial de 7-0 amb una esmaixada al minut 6. El canell calent de Llorca va mantenir el Lleida un parell de minuts però abans d’acomiadar el quart, el BCA va fer un altre parcial, aquest de 8-0, i arribar al 22-15. Bona renda que es va perllongar només començar el segon acte amb un triple de Blanch que superava la barrera psicològica dels 10 punts.

La tònica, a partir de llavors, va ser l’intercanvi de cistelles. Fallaven uns i altres en detalls defensius. Un parell de distraccions en les marques del BCA van concedir cinc punts als visitants, així com la passivitat en un parell de rebots que van costar dues cistelles més. El Lleida també va concedir les seves però un bon tram final abans del descans va acabar deixant l’avantatge tricolor en cinc amunt (41-36).

Al tercer acte el protagonisme va estar sota la pintura. Com a referència hi ha els intents de tres, només dos per banda. El joc va estar sota els taulells amb l’agilitat de Vinson, els quatre taps d’Arteaga –set en tot el partit–, la feina fosca de Jesús Fernández i el que domina totes les facetes, Trías. Sortiria guanyant el River MoraBanc, que a mig quart ja havia tornat a superar la barrera dels deu de renda amb un 2+1 de Dani López (57-45) i el va poder mantenir en l’entrada al darrer quart amb un triple estratosfèric de Green, des d’uns deu metres i sota la botzina.

El Lleida va posar l’ai al cor en els minuts decisius. Va anar retallant diferències a poc a poc davant un River MoraBanc més preocupat de deixar passar el temps, que badava en el rebot, que mancava de fulgor en els atacs. Jesús Fernández va ser l’únic tricolor que es va salvar, gran en defensa, intimidador i motivador amb els companys. El problema per al Lleida, però, va ser que es va situar a cinc a falta d’un minut per al final, però va saber gestionar el temps que li quedava i el River va poder sumar la novena victòria seguida, igualant el seu rècord en l’Adecco Or.