PUBLICITAT

DA diu que els socialdemòcrates volen crear «alarmisme»

  • Torralba diu que «per ètica» explicaran la llei un cop votada al CG
L. F .M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El secretari general de Demòcrates per Andorra, Carles Torralba, en la roda de premsa d'ahi. Foto: ÀLEX LARA

El secretari general del partit de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, va comparèixer ahir en roda de premsa per criticar la reunió informativa organitzada pel Partit Socialdemòcrata (PS) amb l'objectiu d'explicar les retallades que estableix la nova Llei de la CASS. Segons el secretari general de DA, les informacions dels díptics que van repartir els socialdemòcrates «no són verídiques» i que l'objectiu del PS és «crear alarmisme» per «aconseguir vots a curt termini», i que això «no ajuda al país».

En aquets sentit Torralba va dir que «no són certes» perquè «cal analitzar la llei de la CASS juntament amb la nova Llei de serveis socio sanitaris». Per exemple, «el PS sosté que desapareixen les ajudes per tenir fills, i no és cert, perquè s'amplien, el que passa és que això entra en la llei de serveis socio sanitaris».

Aquets va ser l'únic exemple que va donar Torralba ja que «per ètica» no poden explicar ara la llei, i que ho faran quan hagi estat votada al Consell General. Com a tota explicació, el secretari general de DA va dir que «la realitat de la CASS és la que és i els números són els que són», i que «la franja més alta» dels que cotitzen està entre els 45 i els 55 anys, i «d'aquí a set anys hi haurà necessitat de pagar, per tant, hem d'actuar amb responsabilitat».

A les crítiques, el primer secretari del PS, Pere López, va respondre que «no mentim en res» i va subratllar que «hi ha moltes coses que no s'inclouen a la Llei de serveis socio sanitaris com les pensions». López va afegir que «del tríptic que vam editar i repartir, ningú ha desmentit res». Així doncs, va instar a DA «a que expliquin que està malament» i va concloure que «són ells els que falten a la veritat».

UNA MILITÀNCIA QUE «ENTÉN»/ Pel que fa a l'estabilitat del Partit de Demòcrates per Andorra després d'aquets tres anys de Govern, Torralba va defensar ahir la cohesió del partit, i va afegir que «tot i que hi ha hagut algunes baixes i algunes altes, les reformes que s'estan fent són necessàries i tenim una militància que ho entén». El secretari general també va defensar ahir que el Govern ha pres «decisions valentes», entre elles la mateixa Llei de la CASS o l''IRPF, i que han creat una Comissió de Comunicació i realitzaran reunions a les parròquies per explicar «el que s'està fent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT