PUBLICITAT

Progrés proposa un gran pacte per lluitar contra l'atur a la Seu

  • Demana a l'alcalde una taula de treball entre institucions, grups municipals i sector empresarial
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El casc històric de la Seu d'Urgell Foto: TONY LARA

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va fer una bateria de propostes per lluitar contra l'atur i per la creació de llocs de treball a la Seu durant el plenari de l'Ajuntament, del passat dilluns 17 de febrer.

Progrés adverteix de la urgència de sumar esforços i fer un Pacte per l'Ocupació entre els diferents grups municipals, empresaris i institucions públiques. Els prop de mil aturats, la despoblació de les zones de muntanya i la precarietat laboral fan més necessari que mai que l'Ajuntament actuï per pal·liar els seus efectes, segons el grup de l'oposició.

Algunes actuacions / «Treballar per declarar la catedral de la Seu Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, l'aposta pel comerç al detall i de qualitat, la simplificació administrativa pels autònoms i empresaris, la millora dels serveis empresarials del Centre Empresarial de les Monges, l'ajuda al sector agroalimentari, aturar el tancament de serveis públics a la Seu o un nou impuls al turisme, entre d'altres», són algunes de les propostes de Progrés.

A més, en un comunicat Progrés també recorda que el balanç entre el tancament de negocis i comerços, en comparació amb l'obertura de nous establiments és «netament» negativa i «molt preocupant». Amb un especial impacte al centre històric, que pateix un «abandonament progressiu».

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, afirma que «cal sumar esforços i tenir les prioritats clares per invertir la situació actual».

També assegura que «la Seu té grans actius que s'han de valoritzar, però cal tenir les coses clares i un lideratge des del mateix Ajuntament».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT