PUBLICITAT

«Molt desafortunat»

  • Cinca no es fa «ni molt menys partícip» de les declaracions de Robert en les quals assegurava que amb la seva destitució «es volia atacar» el ministre
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. Foto: TONY LARA

El ministre de Finances, Jordi Cinca,va dir ahir que troba «molt desafortunat» per part de l'exdirector de RTVA, Francesc Robert, el fet que digués que la seva destitució estava vinculada a la voluntat del Govern d'«atacar» el propi ministre. Cinca va dir ahir que creu que Robert «intenta buscar arguments de per què el Govern l'ha destituït» però que ell «no se'n fa ni molt menys partícip» d'aquest argument, ja que «si algú volgués desestabilitzar un ministre no ho faria a través d'una tercera persona», i menys «una persona a qui ni tan sols va nomenar el ministre de Finances», ja que com va recordar ahir Cinca, Robert va estar nomenat pel propi cap de Govern.

El ministre de Finances va afegir a tot això que «ni negaré ni renegaré de la meva amistat personal amb Robert», però «les meves responsabilitats polítiques no tenen res a veure amb les seves responsabilitats professionals i són dos aspectes que no s'han de vincular. El Govern no ho ha fet i penso que tampoc ho hauria de fer ell». En aquest sentit, Cinca va assegurar que la decisió va ser presa pel conjunt del Consell de Ministres i que, per tant, «també és la meva decisió».

La polèmica fa mesos que dura, i en les seves compareixences posteriors al Consell de Ministres Cinca sempre va negar tenir coneixement del fet que es volgués destituir Robert o que se li estigués buscant substitut. Ahir, però, el ministre va dir que sí que tenia coneixement que el cap de Govern estigués valorant el futur de Francesc Robert com a director de RTVA, però va assegurar que no va ser fins el passat dilluns al matí que va tenir coneixement de la decisió, quan li va comunicar el cap de Govern. Del fet de no assistir al consell extraordinari que es va convocar per acomiadar Robert, Cinca va dir que es va convocar el mateix dilluns i que no hi va poder assistir perquè tenia «l'agenda tancada» amb altres compromisos. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT